Zdražení dopadne i na klienty z režimu DPI. Pražská energetika zvýší ceny o čtvrtinu

Nenechte účet za elektřinu, aby vás zruinoval. Začněte s energiemi spořit.

Pražská energetika oznámila zdražení cen na jaře, konkrétně v dubnu. V té době se tomu však vyhnuli například zákazníci, kteří měli zafixovanou cenu, a klienti, kteří přešli z režimu dodavatele poslední instance (DPI). I na ně však nyní došlo. Od července společnost zvedá cenu za elektřinu zhruba o čtvrtinu i jim.

Mluvčí Pražské energetiky Karel Hanzelka pro web Novinky.cz uvedl, že se zdražení dotkne desítek tisíc zákazníků, kteří mají sjednaný produkt „PRE PROUD START“. Dodavatel jej nabízel pouze lidem, kteří v minulém roce na podzim spadli do režimu DPI po ukončení činnosti Bohemia Energy a dalším menších dodavatelů.

„Právě jim – jako novým zákazníkům – jsme tento produkt sestavili a nabízeli v souladu s cenami elektřiny, jaké byly v dané době, tedy na podzim loňského trhu, platné,“ vysvětlil Hanzelka.

Zvýšení ceny zhruba o jednu čtvrtinu celkové měsíční platby má podle mluvčího být poslední etapou jarního zdražování, které společnost oznámila v únoru a zahájila minulý měsíc. „Tohoto segmentu zákazníků se doposud žádné zvýšení cen netýkalo,“ dodal Hanzelka.

Tagy: