Zdrogovaný muž ujížděl před policií. Divokou honičku po Boleslavi ukončila střelba

Policistům z Mladé Boleslavi ujížděl zdrogovaný recidivista se zákazem řízení. Ve městě jel jako smyslů zbavený rychlostí až 140 kilometrů za hodinu. Při nebezpečné honičce policistům nezbylo nic jiného než řidiči prostřelit zadní pneumatiku.

„V půl páté ráno jsme si všimli podezřelého vozidla, které by mohlo být zájmové pro policii, tak jsme se ho rozhodli předepsaným způsobem zastavit a provést silniční kontrolu. Muž na zvukové a světelné výzvy nereagoval a začal ujíždět,“ popsal pro CNN Prima NEWS zasahující policista Erik Burian.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilec ujížděl policii, v autě vezl děti. Jde do vězení, krajská soudkyně ale chtěla vyšší trest

Pronásledování začalo v mladoboleslavské Havlíčkově ulici. Muž pak vyrazil směrem na Kosmonosy, přes obec Debř a ujížděl dál na Hrdlořezy. „Jízda byla nebezpečná, v některých místech nebo částech města vjížděl do protisměru, ohrožoval autobusy, protijedoucí vozidla i lidi na chodníku,“ doplnil Burian.

Muž jel jako smyslů zbavený. Nebál se pořádně šlápnout na plyn a chvílemi se tachometr pohyboval nad stočtyřicítkou. Nebezpečná jízda eskalovala, policista proto sáhnul po služební pistoli. „Několikrát jsem zasáhl vozidlo do zadního kola, přičemž řidič asi po 700 metrech zastavil,“ doplnil další zasahující policista Adam Rýdl.

Stalo se tak po necelých šesti kilometrech riskantního ujíždění. Šofér ale ani po zastavení nechtěl vystoupit z auta. „Řidič s námi nijak nekomunikoval, pouze kladl aktivní odpor, za pomocí donucovacích prostředků jsme ho vytáhli z vozidla,“ informoval Rýdl.

Záhy se ukázalo, proč muž ujížděl. Má totiž několik zákazů řízení všech motorových vozidel platných až do roku 2027. A navíc teprve před několika měsíci opustil brány věznice. „Následně jsme muže transportovali na příslušné místní oddělení do Bělé pod Bezdězem,“ uzavřel Rýdl.

Za volantem seděl ještě ke všemu zdrogovaný. Svobody si nejspíš moc dlouho neužije. Teď mu hrozí zase několik let za mřížemi.

Tagy: