Zelenskyj promluví živě na Václavském náměstí, oznámila iniciativa Milion chvilek

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Válka na Ukrajině 3.3.2022

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluví v pátek v 18 hodin živě na Václavském náměstí. S Prahou se spojí pomocí telemostu. Na Facebooku to oznámila iniciativa Milion chvilek pro demokracii, která událost spoluorganizuje.

„Zítra v 18:00 se na Václavském náměstí pomocí telemostu živě spojíme s prezidentem Volodymyrem Zelenským. Přijďte si vyslechnout jeho poselství z obléhaného Kyjeva. Přijďte jemu i ukrajinským občanům ukázat, že za nimi stojíme,“ píše se ve čtvrtečním prohlášení iniciativy Milion chvilek pro demokracii.

Zítra v 18:00 se na Václavském náměstí pomocí telemostu živě spojíme s prezidentem Volodymyrem Zelenskyym. Přijďte si...

Posted by Milion chvilek pro demokracii on Thursday, March 3, 2022

Zelenského projev se bude bezpochyby týkat války na Ukrajině. Tu odstartovalo Rusko před týdnem, když svého souseda napadlo. „Putin zatáhl Ukrajinu do války. Každý den zbytečně umírají vojáci, civilisté i děti. Ukrajinci se ale nevzdávají. Naopak! Každý den prokazují ohromnou statečnost a odhodlání, bojují a chrání tak nejen svou zem, ale i celou Evropu,“ uvedla iniciativa.

Akce na Václavském náměstí se zúčastní i reportéři CNN Prima NEWS, kteří vás budou průběžně informovat. Projev ukrajinské hlavy státu nabídne CNN Prima NEWS i v živém vysílání.

Tagy: