Zeman mluvil o Vrběticích s exprezidentem Klausem. Před veřejností dál mlčí

Prezident Miloš Zeman a jeho předchůdce Václav Klaus se ve středu sešli na Pražském hradě. Mluvit spolu měli o incidentu ve Vrběticích. Sama hlava státu se přitom ke kauze – i přes značnou kritiku – zatím veřejně nevyjádřila.

„Prezident republiky Miloš Zeman přijal ve středu 21. dubna 2021 na Pražském hradě na jeho žádost bývalého prezidenta republiky Václava Klause,“ informoval na sociální síti Twitter mluvčí Jiří Ovčáček.

Podle informací webu Echo24 měli probírat téma posledních dní – Vrbětice. Prezidenti se osobně setkali téměř po roce. „Důvodem setkání měla být mimořádná situace způsobená vrbětickou aférou,“ sdělil pro Echo24 mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka.

Klaus přitom kauzu Vrbětice vnímá za záminku, jak dostat český národ do nejistoty. „Naší vládě a s ní spjaté pseudoopozici dochází, že covidem nelze strašit lidi do nekonečna, a proto zoufale hledala jiného vykonstruovaného strašáka, který by lidi udržel ve strachu,“ uvedl už v pondělí exprezident v prohlášení Institutu Václava Klause.

A kritikou nešetřil. „Nevěřil jsem, že se ještě někdy vrátím do padesátých let, byť s opačným znaménkem. Nevěřil jsem, že budu ještě někdy bezmocně bouchat do stolu při poslouchání režimového rozhlasu a výroků našich vrcholných politických představitelů,“ prohlásil Klaus. Celé prohlášení najdete zde.

Prezident Miloš Zeman avizoval, že se ke kauze Vrbětice vyjádří v neděli. Jenže jeho mlčení popudilo opozici. Ta kritizuje prezidenta, že neuklidnil národ. Zeman plánuje vystoupit v neděli v pořadu Partie na televizi Prima a CNN Prima NEWS.

Tagy: