To se mu někdo mstí? Zeman je kvůli kanceláři terčem posměchu, úřadovat bude z „ložnice“

Nová kancelář exprezidenta Miloše Zemana v pražských Dejvicích je ve skutečnosti „designově zařízený byt 3+kk“ ve druhém patře. Zemana, který je upoután na invalidní vozík, tak museli do bytu vynést po schodech příslušníci ochranné služby policie. Někdejší hlava státu by měla úřadovat z místnosti, kde byla dřív ložnice. Zeman se tak stal terčem posměchu na sociálních sítích.

„Chtěl bych velice poděkovat svým přátelům, kteří se o kancelář zasloužili. Bude to místo setkávání. Nebudu tam sám z vlastní iniciativy někoho zvát, protože skuteční přátelé se pozvou sami. A na druhé straně velmi rád přijmu každého, kdo se ohlásí,“ vysvětloval Zeman význam své kanceláře v rozhovoru s Jiřím Ovčáčkem, který nově působí jako redaktor na webu Život v Česku.

Později se na sociálních sítích začal šířit odkaz na „designově zařízený byt 3+kk“, z něhož kancelář vznikla. Zmíněný byt má rozlohu 90 metrů čtverečních. „Velkorysý obývací pokoj a dvě ložnice doplňuje balkón. Bydlete v Dejvicích, pražské čtvrti s neopakovatelnou rezidenční atmosférou. Zamilujete si to,“ stojí v inzerátu již obsazené nemovitosti.

Z přiložených fotek je zřejmé, že Zemanova pracovna se stolem vznikla vystěhováním postele z původní ložnice. „Miloš Zeman bude úřadovat jeden den v týdnu z ložnice. Musím s obdivem uznat, že jeho pracovní výkon nijak neutrpěl ani s koncem prezidentského mandátu,“ uvedl poslanec Matěj Ondřej Havel (TOP 09).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ovčáček je opět redaktorem a cituje sám sebe. Božský Messi na mediálním hřišti, tvrdí kolegové

Do Zemana si na sociálních sítích rýpl také europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09): „Tak i Zeman bude mít svůj institut, tedy Kancelář. Jen si tak říkám, k čemu vlastně bude? Žádná knihovna, jako měl Havel, žádné pozvánky na konference nebo přednášky. Žádné rozhovory. Ostatně koho by také po deseti letech soustavných nadávek a lží zajímaly další?“

Zemana nešetří ani někteří uživatelé na Twitteru. „To se mu někdo mstí, nebo si z něj dělá p*del?“ nebral si servítky jeden z komentujících. „Vysvětlete mi, proč – když píšou ‚velkorysý obývací pokoj‘ – má stůl v ložnici?“ zeptal se další.

Lidé rovněž upozorňují na fakt, že se kancelář nachází ve druhém patře a vstup do bytu není bezbariérový, což je pro leckoho překvapivé vzhledem k tomu, že je někdejší prezident kvůli neuropatii dolních končetin odkázán na invalidní vozík. „Praktické,“ komentovala ironicky populární twitterová stránka Poslední skaut.

Zeman hodlá v Dejvicích úřadovat jednou týdně. Asistentku mu bude dělat manželka Ivana. Provoz kanceláře pak bude platit spolek Přátelé Miloše Zemana.

Tagy: