Zemřel legendární teleshoppingový prodavač Horst Fuchs. Jeho smrt vyšla najevo až po měsících

Nejen Německo zasáhla smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel legendární teleshoppingový prodavač Horst Fuchs. Osobitý prodejce dokázal prodat vše od struhadla po autokosmetiku. S nástupem internetu se ale stáhl do ústraní a v podstatě bez povšimnutí veřejnosti letos v létě zemřel.

Horst Fuchs podle webu benu.at zemřel 11. července 2023 ve Vídni. Do paměti českých diváků se vryl svým typicky okázalým vystupováním. Jeho ruce obvykle zdobilo mnoho prstenů, nosil brýle a náušnice. Nabízet cokoliv k prodeji mu nedělalo sebemenší problém.

MOHLO BY VÁS ZAJÁMAT: Filmový svět v slzách. Zemřela herecká ikona, zářila po boku McQueena i Cainea

K typickým výrobkům, které Fuchs v televizi prezentoval, patřil například kráječ na zeleninu nebo přípravek sloužící k ochraně karoserií. Legendární je jeho hláška „A to ještě není vše, přátelé!“ V Česku jeho teleshoppingové pořady daboval herec Zdeněk Junák.

S příchodem éry internetu se ale teleshoppingu přestalo dařit. Fuchs přestal natáčet, stal se kreativním ředitelem a nadále pracoval na reklamách. Z veřejného života se nicméně stáhl.

Fuchs se narodil 24. dubna 1946 ve Frankfurtu nad Mohanem. Původně pracoval jako dělník v automobilce, ale na konci 60. let se projevil jeho obchodnický talent a začal se věnovat prodeji aut. Teleshoppingové pořady s ním se vysílaly v celé řadě dalších zemí. Do Rakouska se Fuchs přestěhoval v roce 1984.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Umřít se nechystám, léčím chronický zánět průdušek, vzkázal Jiří Krampol fanouškům

Tagy: