Filmový svět v slzách. Zemřela herecká ikona, zářila po boku McQueena i Cainea

Ve věku 87 let zemřela britská herečka Shirley Anne Fieldová. Nejvíce proslula svými filmovými rolemi ve filmech The Entertainer a Alfie. O smrti ikony 60. let informovala podle deníku The Guardian její rodina.

„S velkým zármutkem oznamujeme, že Shirley Anne Fieldová zemřela pokojně v neděli 10. prosince 2023 obklopena svou rodinou a přáteli. Shirley nám bude velmi chybět, navždy budeme vzpomínat na jejího nezlomného ducha. Zanechala tu po sobě úžasný odkaz zahrnující více než pět desetiletí na jevišti a filmovém plátně,“ uvedla v prohlášení rodina.

ČTĚTE TAKÉ: Utrpení herce ze Sám doma. Filmového Santu ničí zrádná nemoc, přišel o čelist a část nohy

Fieldová se narodila ve Forest Gate ve východním Londýně v roce 1936. Její dětství však rozhodně nebylo idylické. Bylo jí pouhých pět let, když byl vybombardován jejich rodný dům a ona byla příliš malá, aby mohla být evakuována. Umístili ji proto do sirotčince a se svou matkou se setkala až ve svých 38 letech. Se strastiplným příběhem se svěřila v roce 2017 deníku Glasgow Times.

V 50. letech si přirozeně krásné dívky všimnul fotograf a její tvář se objevila v několika časopisech, napsal The Guardian. Ona se však nadchla pro herectví a v roce 1955 se jako komparzistka objevila ve filmu Simon a Laura.

V padesátých letech účinkovala v malých rolích v řadě britských filmů a televizních pořadů, než se prosadila v roli modelky Tiny Lapfordové po boku Laurence Oliviera ve snímku The Entertainer.

Mezi její další úspěšné filmy, v nichž vystupovala, patřil Milovník války z roku 1962, kde zazářila vedle Stevea McQueena a Roberta Wagnera, románový příběh Moje krásná prádelnička z roku 1985 či snímek Alfie, kde byl jejím hereckým partnerem Michael Caine.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mám kostlivce ve skříni, říká Dolinová o roli v komedii Růžové svatby a chválí Cibulkovou

Tagy: