Británie truchlí. Zemřela televizní hvězda, která proslula ochranou divokých zvířat

Ve věku 72 let zemřel britský televizní moderátor, ochránce zvířat a zakladatel organizace Wildlife Aid Foundation (WAF) Simon Cowell. Ta také informovala o jeho smrti. Příčinou byla vážná nemoc.

„S nesmírným zármutkem oznamujeme úmrtí Simona Cowella, ochránce přírody, zakladatele a generálního ředitele Wildlife Aid Foundation a moderátora Wildlife SOS. Simon zemřel pokojně v neděli 9. června obklopen svými dcerami, partnerkou a svými psy po statečném boji s rakovinou,“ stojí na webu organizace.

ČTĚTE TAKÉ: Sloni si navzájem dávají jména, pak se jimi oslovují. Vědci popsali jejich komunikaci

Simon byl jedním z nejuznávanějších ochránců přírody ve Spojeném království. „Svůj život zasvětil britské divočině a neúnavně pracoval na tom, aby bezpočet zraněných a osiřelých zvířat dostal druhou šanci ve volné přírodě,“ uvádí dále web.

Se záchranou zvířat začal Cowell už v 80. letech, aby se odreagoval od práce realitního makléře. Divokou zvěř tehdy opečovával ve svém domě a na zahradě. Když jeho kariéru přerušily zdravotní problémy způsobené stresem, stalo se z koníčku zaměstnání na plný úvazek a v roce 1987 založil Wildlife Aid (později Wildlife Aid Foundation) jako charitativní organizaci.

Veřejně známým se stal díky své televizní show Wildlife SOS, která se začala vysílat v roce 1996. Pořad sledoval každodenní činnost týmu WAF – jejich reakce na tísňová volání a pomoc zraněným nebo osiřelým zvířatům. Show byla velmi populární a pomohla zvýšit povědomí nejen o práci organizace, ale především o problémech, kterým čelí divoká zvířata.

Za svou práci v oblasti ochrany zvířat získal Simon Cowell mnoho ocenění a uznání. V roce 2005 mu bylo například uděleno vyznamenání MBE za služby pro divokou zvěř, připomněl deník Mirror.

Simonovým posledním přáním bylo vybudovat nové centrum WAF, které by umožnilo pečovat o více zvířat a inspirovalo další generace k jejich ochraně. V tuto chvíli probíhá sbírka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama na safari. Žirafa vytáhla z auta dvouletou holčičku, incident z USA zachytila kamera

Tagy: