Svět filmu pláče: Marcel Nemec urputný boj s rakovinou prohrál. Před smrtí měl dvě přání

Ve věku 52 let zemřel oblíbený slovenský herec Marcel Nemec. Prohrál boj se zákeřnou rakovinou, která mu byla diagnostikována na podzim roku 2021. Smutnou zprávu potvrdila webu Aktuality.sk hercova blízká přítelkyně Kristína Tormová. Před svým odchodem na věčnost měl dvě poslední přání: chtěl klid pro své blízké a úsměv pro všechny. Sám Nemec byl svým úsměvem a láskou v srdci proslulý.

O tom, že se Nemcův čas na světě chýlí ke konci, vědělo celé Slovensko. Herec o svém osudu psal na sociálních sítích a médiím odpovídal na dotazy. Jak informoval web Čas.sk, pár dní před smrtí byl propuštěn z bratislavské nemocnice: přál si zemřít doma obklopen svými nejbližšími. Zprávu o jeho smrti  webu Aktuality.sk potvrdila jeho blízká kamarádka, herečka Kristína Tormová.

ČTĚTE TAKÉ: Umělecký svět truchlí, zemřel ilustrátor Reisenauer. Vtiskl tvář Respektu, míní šéfredaktor

Navzdory kruté diagnóze byl se svým osudem smířený. „Všechno na mou oslavu života, nebo tedy na poslední rozloučení, je připravené. Vím, že ten čas přišel, takže děkuji za všechno. Takhle to je. A takto to má být, tečka,“ uvedl ve svém posledním rozhovoru.

Rozloučit se přišla i Čaputová

Před smrtí měl několik posledních přání, jen jedno se však týkalo jeho osoby. Doufal, že se ještě jednou postaví na divadelní prkna. To se mu vyplnilo, zahrál si v bratislavském divadle La Komika. Na jeho poslední představení se s ním přišli rozloučit nejen věrní fanoušci a kolegové, ale také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Byl to neopakovatelný a magický večer. Moje poslední představení. Moji milí, děkuji, že jste tam byli večer se mnou,“ napsal k sestřihu, který sdílel na svém Instagramu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Swiftová vyhrála nad časem. Na Super Bowl přeletěla půl světa tryskáčem, aby podpořila lásku

Jmenovitě poděkoval „andělům“ z oddělení ARO, divadlu La Komika a Čaputové s partnerem, že si udělali čas dorazit. „Mám pokoj v duši,“ doplnil ve svém posledním zveřejněném příspěvku.

Ve svém posledním rozhovoru pro web Nový Čas zmínil dvě přání, která se týkala druhých. „Chci, aby maminka měla klid a nikdo ji neobtěžoval, stejně tak bratra a neteřinku. Můj odchod je otázkou několika dní,“ svěřil se v emotivní zpovědi. Druhým přáním bylo, aby se lidé smáli. „Úsměv na tváři a láska je to, co tu po mně zůstává. Takže prosím, usmívejte se a povinně rozdávejte lásku třikrát denně. Dvacet kapek ráno, k obědu i večer,“ vzkázal svým fanouškům.

Autor jedinečné knihy

Marcel Nemec, který se narodil 8. června 1971 v Kremnici, byl nejen hercem, ale také bavičem a hudebníkem. Během studií spoluzaložil satiricko-umělecký soubor Kopytovci. Po studiích pracoval v reklamní agentuře. Mimo jiné zastával pozici ředitele obchodu a marketingu fotbalové Sparty Praha.

V roce 2003 napsal knihu Homošapiens, která je jedinečná v tom, že se v ní poprvé na Slovensku mediálně známý člověk, který působil v šoubyznysu, otevřeně přiznává k homosexualitě.

Fanoušci si umělce oblíbili jak na divadelních prknech, tak na televizních obrazovkách. Vystupoval v reklamách, seriálech – jako Hranica, Delukce nebo Mafstory – a filmech. Zahrál si ve snímcích jako Prvý slovenský hororAmnestiePřežít svůj životModrá ruža a dalších. Nejvíce si však zamiloval působení v divadle La Komika. Jeho posledním představením bylo Made in Slovenskooo.

Tagy: