Strach na škole v Plzni: Učí tu žena odsouzená za napadení. Na děti je hrubá, zlobí se rodiče

V Plzni na základní škole učí žena odsouzená za stalking a fyzické napadení.

Terorizující učitelka

Redakci CNN Prima NEWS kontaktovali rodiče dětí, které na základní škole učí žena odsouzená za stalking a fyzické napadení, jehož obětí měla být její sokyně v lásce. Učitelka nakonec vyvázla s podmínkou a ve škole nadále učí. Žáci prý ale mají z kantorky strach. Vedení školy se k případu odmítlo vyjádřit.

Sedmapadesátiletá kantorka si před několika dny vyslechla rozsudek za to, že dlouhodobě sledovala ženu, která jí měla přebrat manžela. A nezůstala jen u sledování. Za ublížení na zdraví, nebezpečné pronásledováni a výtržnictví dostala dvouletou podmínku.

Žena učí na prvním stupni 31. základní školy v Plzni. Podle některých rodičů se k dětem chová hrubě a vadí jim i fakt, že je soudně trestána.

„Několik dětí se vyjádřilo, že tahle paní učitelka neumí mluvit, jenom křičí. Děti se jí bojí, mají z ní strach. Pár rodičů zaujalo postoj, že děti na určité předměty ani nedávají, a nikomu to v té škole nevadí,“ uvedla matka jednoho z dětí, které školu navštěvuje. Konkrétně by se mělo jednat o výtvarnou výchovu, kterou žena vyučuje.

ČTĚTE TAKÉ: Ročního chlapce narkoman umučil, matka přihlížela. Lebku mělo dítě houbovitou, šokovali lékaři

„Pokud by se s tím vůbec nic nedělalo, neumím si představit, že bych měla dávat dítě do školy, ve které bude mít strach, že potká učitelku na chodbě,“ dodala matka žáka pro CNN Prima NEWS.

„Asi by mi to vadilo. Pokud je někdo nějakým způsobem odsouzený, tak by s malými dětmi dělat neměl,“ zhodnotil další z rodičů.

Redakce samozřejmě chtěla znát i stanovisko vedení školy. Paní zástupkyně, která telefon zvedla, o věci ale odmítla mluvit: „K tomu se nebudeme vyjadřovat, nezlobte se,“ odpověděla.

Podle advokáta Petra Ptáčka by měl být každý pedagog bezúhonný člověk a v ideálním případě mít i čistý trestní rejstřík. „Bezúhonný znamená, že nebyl odsouzen za úmyslný trestný čin, nebo za trestný čin spáchaný z nedbalosti, ale v souvislosti s jeho pedagogickou činností. V tuto chvíli tak nadřízená paní učitelky nemůže ukončit pracovní poměr,“ uvedl.

V případě, že rozsudek nabyde právní moci, tedy se obžalovaná neodvolá, stane se pravomocným. Pak pravděpodobně škole nezbyde nic jiného než učitelku propustit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Proces se třemi učitelkami mateřské školy v Klášterci nad Ohří obviněnými z týraní svěřenců. Děti údajně máčely ve studené vodě a nutily do jídla, dokud se nepozvracely.

Tagy: