Šok na základní škole v Kamýku: Čtvrťák napadl svou učitelku, incident šetří policie

Na Základní škole Zárubova v Praze 12 ve středu napadl žák učitelku, která utrpěla lehké zranění.

Žák čtvrté třídy napadnul ve škole v Kamýku svou učitelku

Na Základní škole Zárubova v Praze 12 ve středu napadl žák učitelku, která utrpěla lehké zranění. Škola na svém webu uvedla, že incident se stal mezi žákem čtvrté třídy a učitelkou při vyučování. Situaci s žákem řeší policisté i pracovníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Policie případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, řekla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Zdravotničtí záchranáři odvezli do nemocnice chlapce s psychickými problémy, řekla odpoledne jejich mluvčí Jana Poštová.

„Ve středu po poledni jsme vyjížděli k případu napadení učitelky žákem. Pražští policisté nyní případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Učitelka při incidentu utrpěla drobné zranění, ošetření na místě odmítla,“ uvedla policejní mluvčí. Další informace k incidentu odmítla sdělit. „Vyjížděli jsme k chlapci, který měl psychické problémy, a následně jsme ho odvezli do nemocnice,“ řekla Poštová. Nikoho dalšího podle ní záchranáři neošetřili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž při loučení se svobodou shodil z hradeb Špilberku turistu. Místo svatby je ve vazbě

O incidentu mezi žákem 4. třídy a učitelkou během vyučování informovala škola na svém webu. „Situaci s žákem řeší Policie ČR a OSPOD,“ uvedla na internetových stránkách ředitelka školy v pražském Kamýku Dagmar Bolfová. Web iDNES.cz uvedl, že podle vyjádření ředitelky školy byla učitelka zcela bez zranění a záchranku pro žáka nechali zavolat policisté. Odmítla komentovat informace, že žák pocházel z Ukrajiny, napsal server.

Projevy agrese do prostředí škol nepatří a nelze je tolerovat, uvedlo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) na sociální síti X. „Vedení školy, kde ve středu došlo k napadení učitelky žákem, jsme kontaktovali a jsme připraveni poskytnout podporu. Prevenci negativních jevů a rizikového chování se MŠMT dlouhodobě věnuje,“ dodalo.

Ředitelé a další odpovědní pracovníci škol mohou podle ministerstva využít školení a přehled doporučených opatření pro zajištění bezpečného prostředí ve školách. „Důležité je toto téma začlenit do přípravy pedagogů a komunikace mezi žáky a učiteli, doplnil úřad.

VIDEO: Podvodnice vylákala z dívek přes 260 tisíc korun. Důvěru si získávala pomocí nahraného slibu

Tagy:
dítě Praha 12 krimi základní škola napadení Kamýk Policie České republiky Orgán sociálně-právní ochrany dětí