Žena v Žatci pobodala partnera. Napíchl se na nůž sám, vymlouvala se u soudu

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal ve středu na sedm let do vězení 37letou Blanku M., která podle rozsudku pobodala nožem svého partnera. Ten i přes závažná poranění útok přežil.

Incident se odehrál loni v srpnu v bytě v Žatci. „Obžalovaná vzala po předchozí slovní rozepři z kuchyňské linky nůž se dvaceticentimetrovou čepelí a začala bodat poškozeného,“ uvedl v rozsudku soudce Ondřej Peřich. Vražedný nástroj držela Blanka M. podle znalců v pravé ruce a střední až velkou silou svého přítele třikrát zasáhla do různých částí těla.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální matkovražda v Boru u Skutče: Ženu syn rozsekal sekerou, na obličeji měl u toho masku

Napadený utrpěl mimo jiné poranění sleziny a musel na náročnou operaci. „Vykoupal jsem se. A už si to moc nevybavuji, ale byl tam nějaký incident a ona do mě uklidila nůž,“ odvyprávěl napadený muž u soudu. Oba aktéři byli v době konfliktu podle soudu pod vlivem alkoholu. A není divu, jak vyplynulo z hlavního líčení, pravidelně spolu popíjeli alkohol. A většinou jejich neřízené popíjení skončilo divokou bitkou.

„Bylo tam fyzické násilí a sestra na tom byla psychicky hodně špatně,“ popsala u soudu sestra obžalované ženy. A v podobném duchu se nesla i obhajoba. Ta požadovala úplné zproštění obžaloby prý z toho důvodu, že žena se jen bránila agresorovi a nůž si vzala na pomoc. Když se k ní měl přibližovat, shodou nešťastných okolností se sám údajně podle ní na nůž napíchl.

Tomu ale soud neuvěřil. „Úmyslně způsobila těžké ublížení na zdraví, kdy napadla poškozeného kuchyňským nožem. Pan poškozený mohl být ohrožen na životě,“ podotkl soudce Peřich.

A ženinu verzi vyvrátili i znalci. „Toto poranění bylo vážné, nutno to z soudně lékařského hlediska hodnotit jako těžkou újmu na zdraví,“ řekl soudní znalec Jan Krupička z Ústavu soudního lékařství 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Blanku M. podle znalců ovládá démon alkoholu, který v ní probouzí agresi. „Paní obžalovaná je závislá na alkoholu, a proto znalci doporučili uložení protialkoholního ochranného léčení ústavní formou,“ doplnil státní zástupce Vladimír Jan. Žena verdikt komentovat nechtěla, na místě se však proti němu odvolala. Případem se tak bude zabývat Vrchní soud v Praze.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rasistický útok v Teplicích? Muž napadl matku s dítětem, incident zachytilo video

Tagy: