Žena s miminkem skočila na Jičínsku pod vlak. Musel to být zkrat, nechápou sousedé

Na železniční trati na Jičínsku srazil vlak dvě osoby. Podle informací CNN Prima NEWS šlo o ženu s dítětem.

Žena s půlroční dcerou se pokusila o sebevraždu

Policie ve středu dopoledne potvrdila, že žena na Jičínsku vstoupila s malým dítětem do kolejiště úmyslně. Vlak obě srazil nedaleko Rovně. Lidé hovoří o velkém štěstí, že se její zhruba půlroční dceři nic vážného nestalo. Matka naopak zůstává ve vážném stavu a její motiv je stále neznámý. Policie případ prošetřuje pro možné spáchání násilného trestného činu.

Bylo úterý krátce po poledni, když si strojvedoucí na lokální trati ve směru na Sobotku všiml postavy ženy v kolejišti. Ta měla u sebe zhruba půlroční dceru a před vlakem neuhnula.

„Krajští kriminalisté prošetřují možné spáchání násilného trestného činu, ke kterému mělo dojít včera kolem půl jedné odpoledne, a to v prostoru železniční trati v Mladějově, kdy měla podle prvotního šetření dvaatřicetiletá žena vstoupit s nezletilým dítětem do kolejiště před projíždějící osobní vlak,“ potvrdila úterní informace CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eliška Majerová.

Chodila na procházky i běhat

Od obce Roveň, kde měla žena bydlet, je přejezd vzdálený zhruba jeden a půl kilometru. Podle místních tudy měla žena chodit na dlouhé procházky a zkratkou do nedaleké Sobotky. Prý cestou také často běhala. „Měla dítě uvázané, nebo chodila s kočárkem. Nevím, co ji napadlo,“ řekla jedna z oslovených obyvatelek obce. „Hodně velký zkrat to musel být. Jako kdyby neměla doma zázemí nebo něco, ale to zázemí doma bylo. Rodiče ji podporovali, ještě měli radost, že mají vnučku,“ dodala další místní obyvatelka.

Nikdo nedokáže vysvětlit, proč by chtěla žena ukončit život svůj i dítěte. Až neuvěřitelně zní fakt, že holčička nemá po srážce s vlakem žádné vážnější zranění. Bleskově a duchapřítomně jednal i strojvedoucí, který matku na kolejích na krátkém úseku za zatáčkou uviděl.

„Ve snaze zabránit střetu použil klakson a rychlobrzdu, nicméně srážce zabránit nedokázal. Žena byla z místa události letecky transportována do FN HK, dítě do FN v Motole,“ doplnila za policii Majerová. Matka zůstává podle lékařů ve vážném stavu a kriminalisté ji nemohli vyslechnout, aby zjistili motiv jejího jednání. Je možné, že případ budou kvalifikovat jako pokus vraždy právě kvůli dceři, kterou měla u sebe.

Tagy: