To ani Brno nepamatuje. Žena se zasekla v páternosteru, visela z něj hlavou dolů

Vyprošťování seniorky (zdroj: Městská policie Brno)

Strážníci a hasiči v Brně zasahovali u kuriózního případu. Starší žena uvízla v páternosteru nádražní pošty – zaklíněná za nohu visela hlavou dolů ve dvoumetrové výšce.

„Starší žena zůstala v úterý dopoledne viset hlavou dolů z dvoumetrové výšky v páternosteru na brněnské nádražní poště,“ informovali místní strážníci na Facebooku. „Hlídka městské policie nemohla uvěřit svým očím,“ dodali. Podobný zásah prý nepamatují.

Jak se stalo, že cestou nahoru vypadla celým tělem ven a noha jí zůstala zaklíněná, není jasné. Noha se jí zasekla mezi kabinou a stěnou páternosteru. „Strážníci ji sedm minut přidržovali a uklidňovali do příjezdu hasičů,“ uvedli dále. Celou dobu prý sledovali její zdravotní stav a uklidňovali ji. Hasiči pak vyřízli část dřevěné konstrukce výtahu a společně se strážníky ženu vyprostili.

„Bolela ji sice noha, stresující zážitek ale zvládla obdivuhodně. Strážníkům si ještě postěžovala na svoji nešikovnost a povzdechla si, že kdyby jí tohle někdo vyprávěl, neuvěřila by mu. Jak se jí ale stalo, že během jízdy směrem nahoru vypadla prakticky celým tělem z výtahu, vysvětlit nedokázala,“ dodali strážníci. Uvědomovala si prý jen to, že ji zaměstnalo posouvání tašky na kolečkách a manipulace s respirátorem. Zdravotníci seniorku ošetřili a odvezli do nemocnice.

Případ, jaký snad ani #Brno nepamatuje. Starší žena zůstala včera dopoledne viset hlavou dolů z dvoumetrové výšky v...

Posted by Městská policie Brno, oficiální stránka on Wednesday, November 3, 2021

Tagy: