Dramatické záběry ze zásahu: Tak mě zastřelte, křičela žena. Policisté čelí obvinění z vraždy

Zásah policistů v San Antoniu skončil tragicky.

Dramatický zásah policistů v San Antoniu

Vlnu emocí vyvolal zásah policistů, kteří v texaském San Antoniu zastřelili 46letou ženu. Podle šéfa tamní policie byla zřejmě duševně nemocná. Po mužích zákona se ohnala kladivem, a když ji varovali, že může být zastřelena, odpověděla: „Tak mě zastřelte.“ Policisté poté spustili palbu. V pátek byli obviněni z vraždy.

Policisté zasahovali v bytovém komplexu poté, co obdrželi hlášení, že tam podezřelá žena přestřihává dráty požárního poplašného systému. „Hej, paní, pojďte sem. Pojďte sem!“ je slyšet výzva policistů. Žena se ale zamkla v bytě a odmítala vyjít ven. Křičela, že muži zákona nemají žádné povolení. O případu informuje televize CNN, podle které byli všichni tři policisté obviněni z vraždy. Ze soudních záznamů vyplývá, že jejich předběžné slyšení je naplánováno na 25. července.

ČTĚTE TAKÉ: Těhotná modelka zemřela po brutální střelbě. Těsně před smrtí porodila, dítě bojuje o život

Situace vyeskalovala, když se jeden z policistů pokusil otevřít okno. Žena po něm hodila skleněný svícen. Poté se po policistech ohnala kladivem a rozbila přitom okno. V tu chvíli začali policisté křičet, že jí zastřelí. „Tak mě zastřelte,“ reagovala žena. Policisté poté zahájili palbu. Vystříleli přes deset nábojů a ženu nejméně dvakrát zasáhli. Policejní šéf později uvedl, že postřelená zřejmě trpěla duševní poruchou.

„Jednání střílejících policistů nebylo v souladu s našimi zásadami a výcvikem. Dostali se do situace, kdy použili smrtící donucovací prostředky, což nebylo vzhledem ke známým okolnostem přiměřené,“ uvedl k případu policejní náčelník William McManus.

I přes oživovací pokusy žena na místě zemřela. Policisté byli v pátek, ani ne 24 hodin od střelby, obviněni z vraždy. Po dobu vyšetřování budou na neplaceném volnu. Každý z nich složil v přepočtu více než dvoumilionovou kauci a zůstávají na svobodě, píše New York Times.

Tagy: