Těhotná modelka zemřela po brutální střelbě. Těsně před smrtí porodila, dítě bojuje o život

Americká modelka byla postřelena.

Při střelbě ve Washingtonu zemřela těhotná žena

Dvaadvacetiletá těhotná modelka Samya Gillová byla ve čtvrtek 15. června ve Washingtonu postřelena dvěma neznámými muži, kteří byli ozbrojeni útočnými puškami. Následkům zranění nakonec podlehla. Ještě předtím ale porodila císařským řezem. Policie uvedla, že šlo o cílený útok, po pachatelích pátrá.

Samya Gillová, která byla v osmém měsíci těhotenství, a otec jejího dítěte seděli ve čtvrtek kolem půl dvanácté dopoledne v zaparkovaném autě, když z jiného vozu vyskočili dva muži a zahájili palbu. „Policisté po příjezdu na místo nalezli dvě oběti střelby, těhotnou ženu a muže. Na místo se dostavili hasiči a záchranná služba, která oba převezla k ošetření do místních nemocnic,“ informují policisté na svém webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jeden mrtvý a devět zraněných teenagerů. Noční můra rodičů, řekla po střelbě v USA starostka

Po příjezdu do nemocnice Gillová porodila císařským řezem. „Dítě je v současné době v kritickém stavu, žena svým zraněním podlehla,“ popsali policisté s tím, že muž utrpěl zranění, která ho neohrožují na životě.

Podezřelé osoby a jejich vozidlo byly zachyceny bezpečnostními kamerami. „Metropolitní policie nabízí odměnu až 25 tisíc dolarů (přes půl milionu korun) každému, kdo poskytne informace, které povedou k zatčení a odsouzení osoby nebo osob odpovědných za každou vraždu spáchanou v distriktu Columbia,“ uvedli policisté.

Policie podle webu nypost.com dále uvedla, že šlo o cílený útok, a dodala, že motiv střelby zatím nezná. „Jedná se o bezostyšný čin. Stalo se to uprostřed dne,“ uvedl zástupce velitele hlídky Andre Wright.

Matka Gillové, která si nepřála být jmenována, řekla, že její dcera provozovala internetový butik s oblečením, ale v poslední době věnovala veškerý čas přípravám na narození dítěte. „Doufám, že chytí toho, kdo to mé dceři udělal,“ sdělila matka modelky, která se už byla podívat na svou vnučku. „Je krásná. Včera večer jsem se na ni byla podívat a je prostě nádherná,“ uvedla.

Pokud dítě přežije, bude ho prý sama vychovávat. Podle informací webu GoFundMe, kde byla založena sbírka na podporu dítěte, se holčička jmenuje Zailey. „Pro mou rodinu je to opravdu zničující a obrovská finanční zátěž. Prosíme vás, pokud můžete něco darovat, budeme vám velmi vděční. Žádná částka není příliš velká ani malá,“ uvádí se na stránce sbírky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hrůza ve Francii. Agresivní útočník pobodal čtyři děti a dva dospělé, tři z nich bojují o život

Tagy: