Poslední fotografie před smrtí na překážce. Zdeno se na závod moc těšil, smutnila manželka

Manželka zesnulého Zdena, který zemřel během víkendového závodu Spartan Honor Race ve slovenském Záhoří, sdílela na sociálních sítích poslední fotografii svého muže. Na závod se prý velmi těšil. Zdeno začal mít problémy na překážce s pletivem, odkud volal o pomoc. Ani pohotová resuscitace a převoz vrtulníkem nezabránily tomu nejhoršímu. Píše o tom web Nový Čas.

Na poslední fotografii je 47letý závodník zachycen v typickém oblečení pro závody typu Spartan, jež se vyznačují velkou fyzickou náročností a překážkami v blátě.

Posted by Martina Karlikova on Saturday, April 27, 2024

K TÉMATU: Neštěstí při fotbalovém zápase: 17letá Lili zemřela. Klub uctil její památku dojemným gestem

Svědkem sobotní tragédie byla i účastnice Zuzana. „Ráno zvládl jednu disciplínu. Potom se vydal podlézat v písku pletivo, když v tom se mu udělalo zle. Až ve chvíli, kdy začal křičet o pomoc, se k němu sběhli další běžci. Vzápětí dorazili i záchranáři, kteří se nacházeli opodál,“ popsala pro web Nový Čas.

Během snahy o záchranu jeho života byly závody na nějakou dobu přerušeny. Následně byl přivolán vrtulník, který sportovce v kritickém stavu transportoval do Národního ústavu srdečních a cévních chorob v Bratislavě.

„Večer jsme se dozvěděli, že Zdeno zemřel. Všichni jsme z toho byli smutní. Něco takového se na Spartanovi stalo poprvé,“ svěřila se závodnice.

Závodu se podle informací webu měla účastnit i malá dcera zesnulého běžce, která absolvovala dětskou trať. O skonu informovali i organizátoři akce. „Všichni jsme do poslední chvíle věřili, že to zvládne. Bohužel, závodník svůj boj v nemocnici prohrál,“ sdělili organizátoři prostřednictvím facebookového účtu.

Jedna z běžkyň celou situaci přiblížila a současně vyčetla dalším účastníkům nezájem o zdraví jiného člověka. „Bohužel jsem přiběhla k pánovi pozdě. Jenže přede mnou byli další, kteří se jen pousmáli, podívali se nebo si nevšimli. Proboha, pokud vidíte něco podivného, třeba bezvládného člověka ležícího vedle překážek, mějte se k činu a konejte,“ apelovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Letos medaile bude, tvrdí Šlégr. Popsal smutnou prohru doma s USA před 20 lety

Tagy: