Život v trojúhelníku mi nevadil. Miloval jsem manželku i svou milenku, říká Balage

Ota Baláž

Ota Balage o hudebních začátcích, tříměsíčním pobytu ve vazbě i soukromém životě

Multiinstrumentalista a dirigent Ota Balage toho má v hudební sféře hodně za sebou. I přes to, že žil kočovnickým životem, zvládl se svou manželkou Irenou vychovat tři děti. Dnes už je Balage rozvedený a v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS popsal, co bylo příčinou jejich rozchodu.

Balage začínal jako saxofonista a klávesista v punkové kapele Zikkurat. Později byl členem rockové skupiny Tango a spoluzakladatelem a zpěvákem v kapelách Nová růže a BSP, v níž působil s Michalem Pavlíčkem a Kamilem Střihavkou. Za svůj největší úspěch však považuje muzikál Jesus Christ Superstar.

„Byl to největší úspěch, který jsem zažil. Hráli jsme od pondělí do neděle a měli jsme vyprodáno čtyři roky v kuse. To se tady nikomu ještě nepovedlo,“ uvedl v pořadu Povídej Balage.

Přestože se celý život pohyboval mezi rockovými muzikanty, drogám ani alkoholu prý nikdy nepodlehl. „Jsem dominantní člověk a nemám rád, když mě něco ovládá. Alkohol piju, ale po čtyřech jsem nikdy nelez,“ řekl známý muzikant, mezi jehož nejznámější hity patří píseň Zeměkoule.

„U drog jsem se bál, že mě to hodí někam, kam nechci. Možná je to škoda. Možná kdybych bral pervitin, dokázal bych toho ještě víc,“ zavtipkoval Balage a vzpomněl si na jednu zkušenost ze studia, kdy mu jeho kolega nabídl kokain.

„Nesnáším něco šňupat. Dal jsem si to na zuby, ale nic jsem nezaregistroval. Maximálně jsem měl zvětšené zorničky. Neoslovilo mě to a nic mi to nedalo. Workoholik jsem sám o sobě a nepotřebuji k tomu žádné drogy,“ řekl Balage.

Zamiloval se do 17leté holky

Hudebník za pár týdnů oslaví své 60. narozeniny. V pořadu Povídej Radky Červinkové se pak rozpovídal i o soukromém životě. „S manželkou jsme se poznali v šestnácti letech, máme spolu tři děti a do pětatřiceti let jsme byli spolu. Nevedl jsem zrovna spořádaný život. Furt jsem byl kočovnický hudebník a prvních osm let manželství jsem doma trávil pět dní v měsíci. V 35 letech jsem se pak v divadle zamiloval do 17leté holky, se kterou jsme tvořili pár sedm let,“ svěřil se hudebník.

„Odcházet z manželství jsem nechtěl. V hlavě jsem možná chtěl žít chvíli v manželském trojúhelníku. Nevadilo mi to. Miloval jsem svoji ženu, děti a svoji milenku, ale najednou se to zvrtlo,“ popsal hudebník. S manželkou se rozvedli až o 15 let později. „Dodnes se máme rádi a jsme v kontaktu,“ doplnil Balage.

Ota Balage se v rozhovoru s Radkou Červinkovou v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS rozpovídal také o hudební vojenské konzervatoři a tříměsíčním pobytu ve vazbě. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: