Dva metry vody se valily chodbou školy. Zkázu po povodni ukázal ředitel z České Vsi na videu

Pohled na zaplavené domy v Jeseníku, 15. září 2024

Reportéři popisují situaci v Ostravě, Litovli a jižních Čechách

Velká voda vyplavila i základní školu v České Vsi u Jeseníku. Tělocvičnou a chodbami se valily dva metry vody. Nová zahrada zmizela a v okně je zaklíněn zahradní stůl. Ředitel školy Filip Worm na videu zveřejněném na sociálních sítích ukázal celou zkázu, kterou po sobě povodeň nechala.

„Nejsem žádný youtuber, jsem jen ředitel školy,“ okomentoval začátek videa Filip Worm. Dodal, že se množí dotazy, jak škola v České Vsi zvládla ničivé povodně. „Přišlo mi jednodušší vám to ukázat,“ řekl a otočil kameru na zablácenou tělocvičnu.

‼️ Doslova apokalypsu zanechala ničivá povodeň v základní škole v České Vsi u Jeseníku.😔 Její ředitel teď vyzývá a prosí dobrovolníky, aby, pokud možno, pomohli..🙏

Posted by Michal Janotka on Monday, September 16, 2024

Tou podle Worma proudila voda do výše dvou metrů. „Nechala nám tady spoustu věcí, vyplavila nářaďovnu i šatny,“ popisoval ředitel. Povodeň přinesla do školy i věci, které sem nepatří. „Kdybyste potřebovali nebo vám chyběl zahradní stůl, klidně se stavte,“ okomentoval Worm zaklíněný nábytek v okně.

ČTĚTE TAKÉ: Velká voda vyplavila Kofolu, řeka odnesla sudy, ukazují záběry. Vraťte nám je, prosí podnik

Vlnu v budově podle něj doplnil i proud z oken, který tekl z nového a opraveného hřiště. „Ten tartan tam asi zůstal, ale je tak o půl metru níže,“ uvedl ředitel. „A tady jsme loni vysázeli novou zahradu,“ ukazoval na dvorek, na kterém je místo květin tlustá vrstva bahna.

S úklidem začnou ve škole ve středu a dobrovolníky uvítají. „Budeme rádi za jakoukoli pomoc. Moc díky a držte se vy, kteří jste na tom ještě hůře,“ vzkázal Worm.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Emotivní video zachytilo odmítání evakuace. Žena s dítětem nechtěla z domu, zřejmě kvůli psovi

Tagy: