Zlatá tečka s bronzovou příchutí, raduje se Beran. Prozradil, kdy měl při olympiádě husí kůži

Čeští šermíři stále slaví zisk senzační bronzové medaile. „Oslavy jsme zvládli, budeme na to dlouho vzpomínat,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS Jiří Beran, který se na olympiádě v Paříži rozloučil s kariérou.

Věkový rozdíl prý nehrál při oslavách bronzových šermířů žádnou roli. „Taháme za to všichni stejně. Navíc máme zásadu – všichni dovnitř, všichni ven,“ popisoval Beran. Když je jeden z týmu unavený, ostatní ho v tom nenechají a odejdou s ním. Jako praví mušketýři.

ČTĚTE TAKÉ: Triumf pro legendu. Djokovič po tenisové bitvě s Alcarazem získává olympijské zlato

Na oslavy prý bude celá šermířská parta dlouho vzpomínat. „Doufám, že i lidé, kteří slavili s námi,“ doplnil.

V rozhovoru se CNN Prima NEWS také zavzpomínal, co pro něj bylo nejemotivnější. „Ta atmosféra v hale, když začali Francouzi zpívat hymnu. Nebyl jsem na to připravený, měl jsem husí kůži,“ nechal se slyšet s tím, že tu měl i na olympijském festivalu v Mostě, když sledoval záznam pátečního zápasu o bronz. „Předtím jsem to neviděl. I pro ty, kteří třeba šerm sledovali poprvé v životě, to musel být zážitek,“ vylíčil.

Beran se v pátek v Paříži rozloučil s kariérou. Konec si nerozmyslel. „Je to zlatá tečka s bronzovou příchutí, ale pro mě je ta medaile prostě zlatá. Rozloučení na vrcholu je snem každého sportovce,“ řekl s úsměvem jeden z bronzových šermířských hrdinů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Absurdita a risk, komentuje nástup zápasnic se zvýšeným testosteronem česká boxerka

Tagy: