Zlatý záchod, dechberoucí lustry i fresky na stěnách. Jak si žil obviněný ruský plukovník?

V úterý byl zadržen policejní plukovník Alexej Safonov. Zároveň se internetem začaly šířit a vzbudily pozdvižení fotografie jeho luxusního domu. Stavba zaujala třeba zlatými záchody, stěnami ozdobenými freskami či kulečníkovou místností. Podívejte se, kde žil známý Rus.

Pětačtyřicetiletý Alexej Safonov byl spolu s dalšími šesti lidmi zadržen, a to na základě obvinění z přijímání úplatků a zneužití moci. Úřady se domnívají, že Safonov stojí v čele zločinecké organizace, informuje web Daily Mail.

Vyšetřovatelé tvrdí, že jeho „gang“ vydíral řidiče a bral úplatky, aby mohl financovat bohatý životní styl, jehož symbolem je i Safonovův okázaly dům. Sociální sítě zaujal od zlatého schodiště až po stropní fresky, pozlacené tapety, zdobený rám postele, závěsy a umělecká díla, která zdobí stěny.

V jedné z koupelen se nachází luxusní obří vana, zlaté umyvadlo i zlatě natřený sprchový kout. Ze stropu pak visí dechberoucí lustr.

Podle vyšetřovatelů si Safonov a jeho kolegové takový luxus mohli dovolit díky vydírání místních motoristů a prodejům propustek pro řidiče kamionů, aby se vyhnuli bezpečnostním kontrolám. Vydělávali také na prodeji „luxusních poznávacích značek“.

Přímé důkazy

„Ve Stavropolském kraji působila skutečná mafie,“ uvedl poslanec Alexandr Chinštejn, který je zároveň vysokým funkcionářem vládnoucí politické středopravicové strany Jednotné Rusko.

Safonov a šest členů zločinecké skupiny budou čelit obvinění, za které jim hrozí až 15 let vězení. Při celkem 80 prohlídkách byly nalezeny přímé důkazy o nedávných úplatcích ve výši téměř 200 tisíc liber, tedy téměř šest milionů.

Tagy:
luxus mafie korupce Rusko plukovník zlatý záchod Alexej Safonov