Zloději v Praze okradli muže o 400 tisíc korun. Zanedlouho je zadržela hlídka dvou policistek

Zloději v Praze okradli obchodníka.

Zloději v Praze okradli obchodníka, policisté je dopadli

Vytipovali si obchodníka a v pražské tržnici Sapa ho obrali o stovky tisíc. Z kořisti ale nestihli nic utratit. Zahraniční zloděje totiž chytili policisté během několika desítek hodin. V Libereckém kraji je zpacifikovala hlídka dvou policistek.

Na policejních záběrech je vidět auto, které má defekt a přijíždí k servisu. Pneumatika ale není propíchnutá náhodou. Je to starý trik prohnaných zlodějů, sloužící k tomu, aby rozptýlili pozornost. „Jeden z nich rozbil okénko a vzal si tašku s finanční hotovostí, následně nastoupil do již připraveného vozidla včetně řidiče,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidé chválí cizince, který zasáhl proti agresorovi v Praze. Incident se dostal i do zahraničí

Lupiči sledovali podnikatele a věděli, že u sebe bude mít tržbu. Jenomže majitel se svých 400 tisíc korun nechtěl jen tak vzdát a za zloději se ještě rozběhl. Ale bez úspěchu. „Od operačního jsme zjistili, že z Prahy jede vozidlo s pachateli krádeže. Tak jsme skočili do vozidla,“ popsala zasahující policistka Iva Kupcová.

Policistky si počkaly na zloděje na místní čerpací stanici. Když je lupiči viděli, ujeli do areálu místní firmy. Policistky jim ale zahradily cestu svým autem. „Oni ujížděli a vrazili do brány a do nákladního vozidla, které přijíždělo. Potom začali utíkat, tak jsme s kolegyní vyjely za nimi a jednoho jsme chytily, druhý utekl,“ řekla Kupcová.

Druhého muže chytila stejná hlídka policistek. Pomohlo počasí a všímavost. „On byl schovaný v rákosu a vždycky se schoval, když jelo auto. Když tam byl tři nebo čtyři hodiny, tak se zeptal místního traktoristy na vodu a ten už věděl,“ sdělila Kupcová.

Dvojice cizinců je teď ve vazbě a policisté zjišťují, jestli podobným způsobem neokradli více lidí. Zatím nad nimi visí pětiletý trest vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostuda za hranicemi? Čech polil polské policisty benzínem a zapálil je, museli do nemocnice

Tagy: