Lidé chválí cizince, který zasáhl proti agresorovi v Praze. Incident se dostal i do zahraničí

Zásah muže s východním přízvukem proti mladíkovi, který na pražském Masarykově nádraží slovně i fyzicky napadal ženu, se stal hitem internetu. Záběry incidentu se šíří i v zahraničí. Muž, který pohotově zpacifikoval agresora, má zřejmě pocházet z Ukrajiny. Většina uživatelů na sociální síti X jeho jednání kvituje. Lidé naopak odsuzují chování mladíka i nečinnost dalších svědků. Policie se incidentem zatím nezabývá, jelikož jej nikdo neoznámil.

Na videu z pražské tramvajové zastávky Masarykovo nádraží je zachycen mladík v černém tričku a černo-bílých kraťasech. „F*ck you, la, la, la, la, la, la, la,“ pokřikoval na ženu, která video natočila. Rovněž na ni ukazoval vztyčené prostředníčky. Později agresor vyrazil přímo k ženě.

„Co děláš? Proč?“ ptala se ho žena slovensky. Mladík, kterému očividně chybělo hned několik předních zubů, ženě řekl „ku*do“ a poté ji udeřil rukou. Další lidé u zastávky předstírali, že se nic neděje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík v Praze udeřil ženu a nadával jí. Kolemjdoucí ho tvrdě ztrestal, vše zachytilo video

„Pojď,“ vyzýval mladý muž ženu. V tu chvíli ale z druhé strany ulice přiběhl cizí člověk, který mladíka chytl zezadu pod krkem a pohotově ho srazil k zemi. Poté mu uštědřil dvě rány, přičemž mladík křičel: „Au, au.“

„Uklidni se. Uklidni se,“ vyzýval ležícího mladíka muž lámanou češtinou s východním přízvukem. „Běž pryč,“ dodal. Následně mu uštědřil další ránu a ještě do něj kopl. Když zachránce ženy z místa odešel, mladík v agresivním jednání pokračoval. Není jasné, jak celá situace dopadla.

Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala další informace u policie. Ta se však incidentem zatím nezabývá, jelikož jej nikdo neoznámil, sdělil redakci policejní mluvčí Jan Daněk. Není ani jasné, ze které doby záběry pocházejí. Jednoznačně ale jde o dobu relativně nedávnou, jelikož přilehlá silnice, která je na videu vidět, prošla v květnu rekonstrukcí.

Podle nepotvrzených zpráv, které kolují na sociálních sítích, byla napadená žena těhotná. Člověk, který zpacifikoval agresora, má pocházet z Ukrajiny. Video převzaly i některé zahraniční stránky, například Visegrád 24, kde mají záběry skoro čtyři miliony zhlédnutí.

Borec, reagují lidé

Na sociálních sítích si zachránce ženy vysloužil pochvalu. Ostrá kritika naopak směřovala na chování mladíka. „Na těhotnou ženu si dovolí, ale pak dostal facku a hned začal brečet,“ poznamenal Filip Neruda, syn europoslankyně Danuše Nerudové (STAN). „Hm, pak už nebyl tak ostrej. Vysmaženej kripl s uhnilýma zubama,“ nebral si servítky jiný uživatel sítě.

Další komentující zklamala nečinnost dalších lidí, kteří se tou dobou na zastávce nacházeli. „Aspoň že tam byl někdo, kdo zakročil. Hrozné je, jak všichni okolo jen koukali. Toto je bohužel ten zásadní rozdíl mezi námi a Ukrajinci. Jsou tvrdí. Poláci to samé. Ten borec zareagoval naprosto instinktivně a správně. My bychom dělali, že nic nevidíme,“ stálo v dalších příspěvcích.

Do diskuse se vložil i exposlanec za SPD Lubomír Volný, který se během minulého volebního období zviditelnil šířením dezinformací o covidu a také šarvátkami na půdě Sněmovny.

„Ukrajinci mají jinou kulturu násilí, Češi v EU jsou již převychovaní a ví, že kdyby zasáhli jako pan Ukrajinec, budou obviněni a odsouzeni. Takže děkujeme ukrajinskému dezertérovi, který by doma čelil stejným kopancům při dobrovolném odvodu. A přejeme mu benevolenci od policie, které by se žádný Čech nedočkal,“ prohlásil známý provokatér.

Na komentář Volného reagovala Barbora Mercury, která záběry incidentu zveřejnila: „Flákanče, sbal si svoje fidlátka a mazej odsud úplně stejně rychle, jako jsi vyfičel ze Sněmovny.“

PODÍVEJTE SE NA VIDEO: Před 40 lety uvěznil Fritzl ve sklepě dceru. Žila bez čerstvého vzduchu, několikrát porodila

Tagy: