Zlodějka ve středočeské Chýni se pokusila ukrást batoh slavného paralympionika. Narazila

Zlodějka ve středočeské Chýni se pokusila ukrást batoh slavného paralympionika

Zlodějka okradla paralympionika

Zlodějka ve středočeské Chýni ukradla batoh přímo z invalidního vozíčku. Natrefila ale na českého paralympionika, který měl svůj majetek dobře hlídaný. Její řádění tak natočily kamery.

Radek Procházka je několikanásobný vítěz české ligy v boccii a medailista ze dvou letních paralympijských her. Momentálně přijel ze Světového poháru v Portugalsku, kde skončil na devátém místě. Nicméně jeho návrat byl velice hořký. Nejenže mu letecká společnost ztratila kufr se zdravotními pomůckami, ale porouchal se mu elektrický vozík, a dokonce mu zrušili let z Frankfurtu, proto se musel vracet domů autem.

Korunu tomu pak nasadila žena, která se ho rozhodla okrást. Na záznamu kamer je vidět, jak se zlodějka před domem jakoby škrábe na noze. Když kolem procházeli lidé, předstírala dokonce, že si zavazuje tkaničky. Nakonec se ale rozhodla. Ženě navíc muselo být jasné, že okrádá handicapovaného. Vzala totiž batoh, který byl na elektrickém vozíku.

„Nerad bych sklouzával k tomu, že když někdo okrade vozíčkáře, je horší člověk, než když okrade zdravého. Ale co si budeme povídat, když někdo okrade vozíčkáře, není to člověk, je to prostě hyena,“ uvedl okradený paralympionik.

„Byl jsem nachystaný volat policii, ale manželka mi řekla, ať se jdu podívat ven, jestli to někde neodhodila, protože na co by jí byl paralympijský batoh. A tak jsem na ní narazil, jak šla s nějakým týpkem. Byť paní ze začátku zapírala, pak nám batoh dala s tím, že ho akutně potřebovala k nějakému přenosu zvířete. Ze záběrů je ale jasné, že ne,“ upřesnil Procházka.

Batoh navíc žena vydala asi po patnácti minutách dohadů a několika výhružkách přivolání policie. Sice tvrdila že v něm chtěla přenést stěně, ale než batoh vrátila, stačila z něj vyndat kolu a alkohol. „Hlásit to nebudu, protože si myslím, že pro paní bude daleko větším trestem a ponaučením, že se sama uvidí,“ doplnil.

Jestli se skutečně sama ponaučí, jasné není –⁠ nicméně policisté se mohou o případ začít zajímat i sami po zveřejnění případu v médiích.

Tagy: