Znali se odmala a spolu i zemřeli. Manželé podlehli covidu ruku v ruce ve stejný okamžik

William a Carol spolu byli až do poslední chvíle

Manželé z USA podlehli covidu ve stejný okamžik

Rodinu z amerického New Hampshiru zasáhla na konci loňského roku tragédie. William a Carol Stewartovi byli svoji 44 let a spolu také odešli. Oba zemřeli na covid 10 vteřin po sobě, zatímco se drželi za ruce. Jejich dcera se nyní o smrti svých rodičů emotivně rozpovídala a nabádá ostatní, aby se nechali očkovat.

Pár z města Salem, který se znal od svých čtyř let, se stejně jako velká část rodiny nakazil covidem v prosinci. Postarší manželé ale měli těžký průběh a brzy oba skončili v nemocnici na přístrojích. Carol bojovala o život dva týdny, William osm dní. Oba nemoci nakonec podlehli, a to téměř ve stejný okamžik.

„Obě postele byly u sebe a otec matce sevřel ruku. Jakmile se dotkli, otec vydechl naposledy a máma ho následovala za 10 vteřin,“ popsala pro stanici WMUR poslední okamžiky svých rodičů zdrcená dcera Melissa. „Byli pravým ztělesněním spřízněných duší,“ dodala s tím, že se zbylým členům rodiny ulevilo, když utrpení manželů skončilo. Pro blízké šlo přitom o těžké loučení, protože Williama a Carol mohli navštívit až těsně před jejich smrtí.

Miluji vás, zase se uvidíme.

Podle Melissy nebyli její rodiče očkovaní, a proto prostřednictvím televizní obrazovky vyzvala ostatní obyvatele New Hampshiru, aby s vakcínou neotáleli, dokud nebude příliš pozdě. A dojemný vzkaz poslala do nebe i svým rodičům. „Je to pocta být vaší dcerou, miluji vás a jednou se zase uvidíme,“ řekla se slzami v očích.

Tagy: