Zničili jsme desítky obrněnců a zabili stovky Rusů, hlásí Ukrajina. Velitel popsal těžké boje

Ukrajinští obránci zničili za poslední den 25 obrněných vozidel okupantů, osm tanků a další desítky kusů vojenské techniky, uvedl ukrajinský generální štáb v nejnovějším přehledu. Ztráty ruských vojáků podle něj narostly o 880 mužů. Údaje nelze v době válečného konfliktu nezávisle ověřit, ani jedna strana vlastní ztráty nezveřejňuje. Ukrajincům se na tavrijské frontě podařilo v posledních dnech sestřelit ruské letadlo a zničit vozidlo palebné podpory tanků i speciální raketomet, uvedl brigádní generál Oleksandr Tarnavskyj.

Rusové vedle těžkých ztrát na životech přišli v posledním dni o 33 dělostřeleckých systémů, dva salvové raketomety, čtyři drony a 24 vozidel a nádrží paliva, uvedl v neděli ráno generální štáb na Facebooku. „Ztráty mužů u nepřítele nadále rostou. Obránci na tavrijské frontě sestřelili letoun Su-25 v Doněcké oblasti, zničili vozidlo Terminátor a raketomet Solncepjok. Bojové operace pokračují,“ uvedl zároveň v sobotu večer na Telegramu brigádní generál Tarnavskyj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusové musejí jásat. Konflikt v Izraeli jim výrazně pomáhá ve válce na Ukrajině, říká Svoboda

V Sevastopolu na Ruskem okupovaném poloostrově Krym se v neděli ráno ozývaly hlasité rány a zvuky znějící jako rakety. Jako první na to upozornily místní zpravodajské kanály na sociální síti Telegram. Šéf ruské správy města Michail Razvožajev krátce nato na stejné síti napsal, že u Sevastopolu probíhá cvičení ruské Černomořské flotily a že ve městě jako takovém je klid. Na Sevastopol a jeho okolí v minulosti opakovaně zaútočily ukrajinské síly.

Rusko tvrdí, že v noci na neděli zničilo 27 dronů, kterými na něj zaútočila Ukrajina. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany.

K TÉMATU: Exploze proměnila tank v ohnivou kouli. Ukrajinci rozmlátili ruský kolos za miliony dolarů

Tagy: