Zpěvačka Bára Zemanová představila energickou píseň. Kosmickým videoklipem ohlašuje návrat

Zpěvačka Bára Zemanová vypouští po delší pauze nový singl předznamenávající její návrat na pódia. Plzeňská rockerka, kterou mohou pamětníci znát z účinkování v soutěži Česko hledá SuperStar, má na svém kontě dvě studiové desky, několik úspěšných singlů a mnohaleté hostování po boku populární kutnohorské kapely Rybičky 48. Nyní se fanouškům připomíná energickou skladbou Mayday. Píseň se točí kolem zakázané lásky a její atmosféru podtrhuje nápaditý videoklip natočený v planetáriu.

Text písně Mayday je o zakázané lásce, která v člověku vzbuzuje silné emoce a chuť hýbnout celým vesmírem. „Baví mě dávat do písniček vlastní reálné pocity a příběhy, které se opravdu staly. Nepřemýšlíme teď s klukama nad tím, kam míříme v budoucnu, ale necháváme ze sebe vyjít to, co nás momentálně baví. A ohromně se těšíme na koncerty,“ dodává zpěvačka.

K TÉMATU: Král soundtracků bojuje s nemocí i skládáním hudby. V Praze uspořádá speciální koncert

Bára se svou kapelou dává voláním Mayday fanouškům vědět, že opět tvoří a vedle nahrávání dalších singlů se v nové sestavě chystá odehrát řadu letních open-air koncertů.  Energická kytarovka se dočkala zajímavého videoklipu z vesmírného prostředí.

Za režií i scénářem stojí plzeňská videoprodukční firma Filma. Klip se natáčel ve 3D Planetáriu v Plzni, které patří ke komplexu Techmania Science Center.

O scénář a vizuální stránku se postarali plzeňští kreativci Luboš Samek a Eva Volfová z Filmy. Písnička se natáčela ve studiu ILL Fish.

„Mayday je takový první výstřel. Po čase, který jsem strávila doma s dětmi, jsem našla opět múzu, vzali jsme ze šuplíku starší nápady a spontánně začalo vznikat něco nového. U Mayday jsem měla jasnou vizi, vždycky se mi líbil nápad natáčet v planetáriu, a když jsme se spojili s Techmanií, začalo to všechno dávat smysl,“ říká Bára.

Báru Zemanovou s kapelou letos čeká několik open-air akcí, z nichž největší je festival Votvírák. Na podzim pak menší klubové turné k novým singlům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Do Česka se vracejí unikátní obrazy. Rittsteinova výstava Nohy na stole láká osobitým stylem

Tagy: