Zpěvačka Lucie Bílá o Vánocích plnila sny. Nezapomněla na někoho?

Někdo má rád tradiční Vánoce doma, někdo vyráží na chatu a někdo zase za exotikou. Nejkrásnější jsou ale vždy v kruhu rodinném s lidmi, které milujeme. Jinak to nemají ani celebrity včetně zpěvačky Lucie Bílé. Kde česká popová královna letos nasávala kouzlo Vánoc? Dala přednost klasice, nebo vyrazila jako někteří její kolegové ze showbusinessu za exotikou?

„Naše Vánoce budou opět v kruhu rodinném, plné světel, krásné vůně, dobrého bramborového salátu podle receptu mojí maminky, řízky, které udělá táta, to jsou tak krásné svátky,“ svěřila se zpěvačka Lucie Bílá. „Jako každý rok budu s mámou, s Ráďou a s dědou,“ doplnil její syn Filip Kratochvíl.

„Jíme a vaříme si svoje vlastní jídlo. Když jsem byl malý, tak to bylo něco jiného, ale teď už je to taková rodinná sešlost,“ pokračoval pětadvacetiletý Filip.

Co se týče kouzelné výzdoby, světel a světýlek je u Lucie Bílé opravdu dost. Z Orlího hnízda, jak se místu, kde stojí zpěvaččin dům říká, to září na všechny světové strany. „Já furt říkám, že to vypadá jako v nákupním centru. Je to pěkný, svítí to všude, ale v noci nemůžu spát, jak to svítí dovnitř,“ postěžoval si lehce zpěvaččin syn.

„Filip si zvykl, že všechno přeháním a dělám na 150 procent. Stejně tak je to s těmi světly, mám to ráda. Letos jsme nezažili naše tradiční rozsvěcování stromku a domu, protože se nemůžeme scházet, ale strom svítí a dům taky,“ reagovala spokojená zpěvačka.

Co letos Ježíšek nadělil? Lucie Bílá zapomněla na partnera

Jako v jakékoliv jiné rodině se i u slavné zpěvačky řeší dárky a co by komu z rodiny mohlo udělat radost. Co by si ale přáli pod stromečkem sami najít? „Spíš si přeji, abych věděl, co dát ostatním, jinak jsem rád za základní věci, co ztrácím. Jako ponožky a tak,“ odpověděl skromně Filip.

„Když člověk něco dělá pro druhého, tak to dělá i pro sebe, takže to moje dávání dárků je trošku ze sobectví, protože mně to dělá dobře. Letos se zadařilo díky internetovému obchodu a charitativnímu shopu. Nejen že jsme stihli předat invalidní vozíky, ale i získat dostatečnou částku na to, abych někomu udělala radost. Vybrala jsem si dvě místa, jedno je ale smutný. Je to někomu, kdo přišel o dítě, a to je pro mě bolestná představa, tak jsem se rozhodla, že tam pošlu částku 100 tisíc korun,“ prozradila Lucie, která má nejen během Vánoc srdce na pravém místě.

Také s druhým obdarovaným je spojen dojemný příběh. „To jednou přišel malinkatý človíček s dlouhými vlásky na jeviště a já: Co si přeješ, holčičko? A on: Já jsem vám přišel říct, že jsem kluk,“ vzpomíná Lucie. „Nedávno se mi ozvala maminka, že chce věnovat vlásky Novému háru, ty dělají vlásky pro nemocné děti. Ten byl tak statečný, a tak měl radost, že to někomu pomůže, že jsem se rozhodla, že mu věnuji hodně vychytaný kolo,“ dopověděla krásný příběh.

„Připomíná mi moji knihu Posílám to dál, která je o tom abychom dělali dobro a ono se pak vrátí. Tak si myslím, že to dobro Daniela, který se vzdal vlasů pro jiné nemocné dítě, je takové dobro, které to se vrátí hodně hodně lidem. Mám ho ráda, je zlatý. Je to inspirující dítě a každý by ten jeho příběh měl znát,“ doplnila zpěvačka.

Co se ale týče dárků pro své nejbližší není pro Lucii žádný problém. „Je to jednoduché, jenom toho druhého člověka poslouchat a když ho máš ráda, tak ho posloucháš. Ještě Radečkovi nic nemám. Kecám,“ zažertovala Lucie. „Já mám tebe,“ reagoval pohotově její partner.

„Teď si všichni ale nejvíc přejeme, aby se ta země uzdravila. Až to přijde, tak to strašně rozbalím. To povolání dělám už třicet let a když to nejde, tak si řeknu: Něco tady nehraje,“ řekla na na závěr zpěvačka. „Ale nám to hraje,“ doplnil ji partner Radek Filipi.

Podívejte se, jak Lucie Bílá začátkem prosince vyzdobila její divadlo:

Tagy: