Zpěvačka Rottrová slaví jubileum, kvůli nákaze odložila oslavu. Co jí vzkázali kolegové?

Zpěvačka Marie Rottrová v sobotu slaví osmdesáté narozeniny. Bohužel kvůli nákaze covidem se narozeninová oslava Rottrové musela odložit. Legendární zpěvačce české pop music popřálo již mnoho celebrit. Co je podle nich jejím „elixírem věčného mládí“?

Marii Rottrové by 80 let rozhodně nikdo netipoval. Bohužel oslava zpěvaččiných narozenin se musela zrušit. Rottrová se totiž nakazila koronavirem. „Je to krásná žena a do vínku má dáno spoustu krásných věcí. Kromě hlasu má půvab. To, že v osmdesátce zpívá na koncertech, festivalech a dělá další věci, je neskutečné,“ řekla zpěvačka Jitka Zelenková.

Zpěvačky k sobě mají velmi blízko. „Známe se velice dlouho. Pamatuji si, že jsem se s Maruškou poprvé potkala v Ostravě, když mi bylo 20 let. Pravidelně jsem se chodila dívat na její koncerty, vzájemně jsme si fandily. Lidé ji mají prostě rádi. Držela si svojí lajnu a to se cení,“ má jasno Zelenková.

Zvláštní, ale bezvadná

Podle spisovatele a dramaturga Miloslava Zapletala byla Rottrová „vždycky zvláštní, ale bezvadná“. „Je nepřístupná, má odstup od lidí, ale je velmi srdečná a má smysl pro humor,“ popsal zpěvačku Zapletal.

„Bože, jak ta je sexy a krásná. Neuvěřitelná. Je také milující maminka. Když si třeba spolu povídáme, nepovídáme si o muzice, ale o životě, dětech a věcech, které ji jako ženu těší a trápí,“ prozradila zpěvačka Lucie Bílá.

Mezi zpěvaččiny přátele se také řadí herečka Naďa Konvalinková. „Poprvé jsme se setkaly v den, kdy měla v Lucerně koncert. Jako člověk vyzařuje neuvěřitelnou auru. Abych řekla pravdu, je to pro mě idol. Několikrát nás k sobě pozvala na oběd k sobě domů. Ona je opravdu rodinný typ, takže bylo útulno, navařeno. Zážitky jsou ve mně do smrti zakódované. Setkání je na můj vkus málo, ale jak v duši a srdci nit nezůstává přetržená,“ sdělila herečka.

Štěstí našla v náruči třetího manžela

Konvalinková se s Rottrovou setkala na oslavě zpěvaččiných sedmdesátin, která se odehrála v Divadle Bolka Polívky. Právě tam došlo k zásnubám s třetím manželem Rottrové Milanem Říhou. Na oslavě prý spolu pár nádherně tančil. „Chodí spolu do tanečních třetího věku. Byla jsem v úžasu, protože tančili neuvěřitelně krásně,“ vysvětlila Konvalinková.

Rottrová se za Říhu provdala v roce 2016. Pár ale tvoří už 15 let. „On je fakt bezvadný a myslím si, že Marie je vedle něho spokojená. Ne s každým partnerem, s nímž žila, si myslím, že byla tak spokojena jako s Milanem,“ tvrdí Zapletal.

A jaký je podle přátel Rottrové její „elixír věčného mládí“? „Žije i klidnější a zdravý život. Myslím, že tam hraje roli genetika a přístup k životu,“ míní Zelenková. „Řekl bych, že nikdy v životě moc nehýřila. Byla vždycky taková trošku distinguovaná, velmi spořádaná. Možná si to nastřádala v mládí a teď v šedesáti letech pořád vypadá dobře,“ dodal s úsměvem Zapletal.

Rottrová se narodila 13. listopadu 1941 v Ostravě. Pochází z hudebnické rodiny. Její hudební kariéra se začíná psát v roce 1960, kdy se zúčastnila ostravské hudební soutěže. Mezi hvězdy české popmusic se prosadila po roce 1969, když začala zpívat se skupinou Flamingo. Usměvavé zpěvačce se přezdívá „lady soul“. Mezi dlouhou řadu jejích hitů patří například Lásko, Řeka lásky, Markétka nebo Lásko, voníš deštěm.

Tagy: