Zpěvačka Victoria Velvet měla za vzor Beyoncé. Přála si, aby její text nazpívala Lucie Bílá

Victoria Velvet byla zavražděna v Turecku, podle tamních médií ji zabil manžel David Thomas Blythe.

Zavražděná česká zpěvačka v Turecku

Victoria Velvet, kterou v úterý zastřelil její manžel skotského původu David Thomas Blyth, nebyla pouze zpěvačkou, která si dokázala poradit s kritikou, ale také textařkou. V roce 2016 napsala svou první píseň v češtině a jejím přáním bylo, aby ji nazpívala Lucie Bílá.

Victoria Velvet byla během své kariéry nejednou terčem kritiky. Například když v roce 2016 vydala píseň You Lie, mnozí jí vyčítali, že pouze kopíruje zahraniční vzory. „Já si ale myslím, že je dobře, že mladí zpěváci dostávají inspiraci a kopírují něčí zpěv. Když někdo řekne, že se snažím být jako Beyoncé, já odpovím, že ano, snažím se být jako Beyoncé,“ řekla pro Primu po vydání písně.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo byla Victoria Velvet, kterou zastřelil manžel v Turecku? Zpěvačka zářila nejen v Česku

Sama tou dobou napsala svou první píseň v češtině. Vzhledem k tomu, že měla přízvuk, si ale přála, aby ji nazpívala Lucie Bílá. Žádná jiná zpěvačka podle ní neměla potřebné kvality. „Lucii Vondráčkové ani Tereze Kerndlové bych tu píseň nesvěřila. Mají slabý hlas a nedaly by to,“ řekla Victoria Velvet.

Zpěvačka zemřela 11. června poté, co se vyostřila její hádka s manželem. Podle deníku Hürriyet jeden z jejich synů vypověděl, že vše začalo kvůli zprávám v telefonu její matky. David Thomas Blyth během hádky sáhl po zbrani a Victorii zastřelil, načež ukončil i svůj vlastní život.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Loučení s Janem Schmidem. Geniální divadelník, vzpomíná Petr Vacek na zakladatele Studia Ypsilon

Tagy: