Tragédie po koncertu Leoše Mareše. Zpěvák z Luneticu srazil muže, oživoval ho marně

Zpěvák Václav Jelínek se po tragické nehodě uklidil do zahraničí.

Člen skupiny Lunetic srazil na dálnici muže

I přes povedené vystoupení a potlesk tisíců fanoušků nebude zpěvák skupiny Lunetic Václav Jelínek vzpomínat na sobotní večer v dobrém. Deník Blesk v úterý informoval, že umělec po cestě z Prahy do Jablonce srazil na dálnici muže, který následně na místě zemřel.

Slavná česká skupina Lunetic vystoupila v sobotu ve vyprodané pražské O2 areně na koncertě Leoše Mareše. A 43letý zpěvák Jelínek se místo následné afterparty vydal domů na sever Čech.

„Svým vozem srazil 40letého muže, který u benzinové pumpy v Mladé Boleslavi přebíhal dálnici,“ napsal v úterním vydání deník Blesk. Policie následně potvrdila, že ke střetu došlo na 44. kilometru dálnice D10 ve směru na Turnov.

Muže nejprve srazilo osobní vozidlo v levém jízdním pruhu. Jeho tělo následně odlétlo do pravého jízdního pruhu, kde došlo k druhé srážce s jiným automobilem. Podle Blesku se jednalo o vozy Honda CR-V a Mercedes Benz CDI. Právě první jmenované auto by mělo patřit Jelínkovi.

Deset minut oživování

„Vina určitě není na Vaškovi,“ popsal Blesku přímý svědek události. Jelínek prý následně chodce deset minut oživoval. „Vašek zachoval chladnou hlavu a dělal vše, co se dalo. Až do příjezdu záchranky,“ dodal svědek.

Muž, který při jedné ze srážek přišel o nohu, nakonec zraněním na místě podlehl. „U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní,“ uvedli policisté s tím, že okolnostmi a detaily nehody se budou zabývat mladoboleslavští kriminalisté.

Manažer Kapely Lunetic Zdeněk Obhlídal Blesku sdělil, že zpěvák je z celé situace opravdu velmi špatný a nechce nic veřejně komentovat. „Jediné, co mi sdělil, je, že se moc snažil, aby pána za každou cenu udržel při životě. Už teď má z toho nesmírné trauma, které si ponese až do konce života. A to i přesto, že tragédii nemohl nijak zabránit a hlavně ji nezavinil,“ podotkl manažer.

Jelínek se rozhodl na nějaký čas utéct před dotazy médií nebo fanoušků a hned ráno po tragédii opustil Českou republiku. Podle Odbíhala odcestoval s manželkou na Ibizu, kde se vzpamatovává ze šoku.

Tagy: