Zpověď matky muže, který měl týrat kojence: Dítěti by neublížil, přiznal se kvůli ostudě

Novorozeně

Novinky ohledně týraného miminka

Redakce Krimi zpráv zjistila nové informace k hrůznému případu týrání teprve měsíčního miminka. Kojenec skončil v brněnské nemocnici s několikrát zlomenou nohou a s popáleninami v obličeji. Podle policistů dítěti brutálně ublížil partner jeho matky. S tím ale zásadně nesouhlasí jeho příbuzní. Tvrdí, že žena na svého přítele vše nahrála.

„Má zlomeniny a popáleniny, je nemocný. Vyklopil se z kočárku, když ho nesl můj bratr a přítel. Popáleniny má z fénu, přítel si tím topí,“ tohle před pár dny na ubytovně tvrdila 30letá matka měsíčního chlapečka.

Jakoukoliv vinu na možném týrání odmítala a tvrdila, že zranění dítěti způsobil její 28letý přítel. „Kriminalisté, kteří na případu pracují, obvinili partnera matky dítěte. Muže viní z těžkého ublížení na zdraví. Je ve vazbě,“ sdělil Pavel Šváb, mluvčí jihomoravské policie.

Redakci Krimi zpráv se v sobotu ale podařilo mluvit s matkou obviněného muže. Podle ní je vše úplně jinak. „Jako matka, když to viděla, co otec dělá, tak proč tomu nezabránila, nebo proč s ním nešla hned k doktorovi, proč to tak nechala dlouho?“ ptala se matka obviněného muže.

Ta je přesvědčená, že to na něj jeho partnerka nahrála. „Ona se ho chtěla zbavit. Už měsíc dopředu psala, že děcka půjdou do domova. Jak to věděla?“ dodala s tím, že její syn ještě nikomu nedal ani facku.

„Vím, že můj syn takovou povahu na to nemá. On se přiznal kvůli ostudě. Řekl mi: ‚Nakonec to všechno, mami, odse*u já a půjdu sedět. Já se tam zabiju‘,“ prozradila. Podle ní navíc není náhoda, že mladé matce sociálka děti postupně odebrala.

Matce sebrali už devět dětí, tvrdí žena

„Ty všechny děti, co má – devět, nebo kolik – jí vzali z toho důvodu, že chodila na psychiatrii. Zjistili, že má sebevražedné sklony. Ona ty nervy dávala do děcek,“ tvrdí matka obviněného muže, která zároveň odmítá, že by její syn svému měsíčnímu chlapečkovi ublížil kvůli údajné nevěře a pod vlivem drog.

„Žádná nevěra tam nebyla, to je blbost. Ať je ráda, že můj syn s ní byl. On si zahulil trávu, to jo, ale jinak ne. Jak byl mladý, tak jsem ho dala na léčení, protože bral toluen, ale žádný drogy, o tom nevím,“ zdůraznila.

Podle informací Krimi zpráv by měl být kojenec už z nejhoršího venku a je velice pravděpodobné, že skončí v náhradní péči. Jeho matka ho prý v nemocnici ani jednou nenavštívila. Jisté je, že případem se i nadále zabývají kriminalisté, kteří si určitě nechají vypracovat několik znaleckých posudků. Jestli nakonec obviní i matku týraného novorozence, zatím není jasné.

Tagy: