Policie našla muže, který měl ukrást auto s dítětem. Chtěl jsem se jen svézt, tvrdil

Muž hledaný v souvislosti s případem krádeže auta s malým dítětem

Pokračování případu dítěte v autě

Policisté našli muže, kterého podezírají ze středeční krádeže auta s dítětem v Chomutově. Informovala o tom mluvčí ústeckých policistů Alena Bartošová. Muž se prý chtěl jenom někam odvézt, a když si všiml ročního chlapce v sedačce, auto odstavil.

„Chomutovským policistům se po intenzivním šetření podařilo dopadnout muže, který ve středu v Chomutově odcizil nastartované vozidlo s dítětem uvnitř. Zadržen byl v pátek večer. K činu se přiznal,“ uvedla policejní mluvčí.

Pátrání po muži zveřejnila policie v pátek, šlo o 46letého obyvatele Teplicka. Policie ho hledala jako svědka, který by případ mohl pomoci objasnit, a neoznačovala jako nebezpečného. „Dnes byl 46letý muž z Teplicka obviněn ze spáchání tří trestných činů – neoprávněné užívání cizí věci, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila v sobotu Bartošová.

Obviněný muž si podle své výpovědi všiml u chomutovské školky nastartovaného vozu, chvilku prý vyčkával a poté vůz odcizil. „Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu měl vůz okamžitě odstavit a z místa odejít,“ sdělila mluvčí.

Dítě bylo v pořádku

Policisté věc vyšetřují od středy 12. ledna, kdy ráno ukradl neznámý pachatel v Chomutově auto, a to i s ročním děťátkem uvnitř. Vozidlo s chlapečkem se policistům po krátkém pátrání podařilo vypátrat. Dítě bylo zcela v pořádku předáno matce.

„Zloděj využil toho, že (matka) nechala vozidlo nastartované, než odvedla staršího potomka do školky, a s jejím černým Volkswagenem Passat z místa odjel,“ doplnil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Následovaly rozsáhlé policejní manévry, které nakonec trvaly jen několik desítek minut. Ukradeného auta si totiž všimli kolemjdoucí, protože bylo odstavené a přitom mělo rozsvícená světla. Poté, co uvnitř našli chlapečka, okamžitě zavolali policii.

Policisté už dříve požádali řidiče, kteří ve středu od 6:45 do 7:20 projížděli chomutovskými ulicemi Vodních staveb, Školní, Karolíny Světlé a okolí, aby jim poskytli záznamy z kamer svých automobilů.

Tagy: