Dělníci z baltimorského mostu jsou zřejmě po smrti, uvedla policie. Pozastavila pátrání

Po nárazu lodi v Baltimoru se zřítil most.

Detaily pádu baltimorského mostu

Šest dělníků pohřešovaných po pádu mostu ve městě Baltimore, jež se nachází v americkém státě Maryland, je pravděpodobně po smrti. Pátrání bylo pozastaveno, uvedla podle agentur marylandská policie. Čtyřproudový most se v noci na úterý částečně zřítil v důsledku nárazu nákladní lodi do jednoho z pilířů. V tu dobu na něm pracovalo nejméně osm lidí, dva se podařilo zachránit.

Marylandská policie podle agentury Reuters uvedla, že vzhledem k nízké teplotě vody a době, která uplynula od zřícení mostu Francis Scott Key Bridge, existuje jen malá naděje, že by se šest pohřešovaných našlo živých.

Podívejte se na podrobný přehled největších námořních neštěstí:

Superintendant Roland Butler sdělil, že pátrací a záchranná operace zhruba 18 hodin od kolapsu mostu přechází do nové fáze, která se zaměří na vyprošťování. Potápěči se na místo vrátí ve středu ráno místního času, uvedla agentura AP.

K TÉMATU: Most v Baltimoru hrál důležitou roli v přepravě. Loď Dali nezpůsobila škody poprvé

Do mostního pilíře narazila kontejnerová loď Dali plující pod singapurskou vlajkou v úterý kolem 01:30 místního času (06:30 SEČ). Téměř okamžitě se do ledové vody zřítila část zhruba 2,5 kilometru dlouhého mostu přes řeku Patapsco, jejíž vody měly v tu dobu teplotu zhruba osm stupňů Celsia.

Záchranáři dříve zachránili dva z osmičlenné skupiny dělníků, kteří na mostě opravovali výmoly. Jeden byl ve vážném stavu hospitalizován. Marylandští představitelé se domnívají, že do vody spadli pouze tito lidé, ale stoprocentně to nepotvrdili.

Co pro Baltimore znamená zničení mostu Francis Scott Kae Bridge? Podívejte se na podrobný rozbor:

Tagy: