Zřejmě poslední souboj titánů. Ronaldo otevře saúdské angažmá zápasem proti Messimu

I když podepsal extrémně lukrativní smlouvu s an-Nasrem, Cristiano Ronaldo nezačne psát novou kapitolu své bohaté fotbalové kariéry v dresu tohoto týmu. V exhibičním zápase nastoupí za výběr hvězd dvou klubů saúdské ligy proti Paris Saint-Germain. To znamená, že by se měl – zřejmě naposledy – na hřišti postavit Lionelovi Messimu.

Utkání, v němž se francouzskému šampionovi postaví tým namíchaný z hráčů an-Nasru a al-Hilálu, se bude hrát ve čtvrtek 19. ledna v Rijádu. O Ronaldově plánovaném startu řekl listu L'Équipe trenér jeho nového týmu Rudi Garcia.

„Jako trenérovi an-Nasru mi ten zápas radost nedělá. Pro rozvoj to bude bezva, stejně jako potkat se s PSG a jeho hráči, ale tři dny nato nás čeká ligový zápas,“ uvedl Garcia. „Termínově to nevyšlo nejlépe, ale nic se neděje. Jsme první v tabulce, jsme v pohodě. Chceme ligu vyhrát, i když to nebude jednoduché,“ řekl francouzský kouč.

Zahraniční fanoušky vložené utkání může těšit především z jednoho důvodu. Pokud PSG nebude šetřit všechny opory, mělo by dojít na další výjimečné setkání. I když jeden proti druhému nic nemají, příznivci fotbalu vnímají skrze extraordinární statistiky mezi Cristianem Ronaldem a Lionelem Messim velkou rivalitu. Zejména z let 2009 až 2018, kdy se potkávali v La Lize v dresech Realu Madrid respektive Barcelony.

Zatím naposledy se střetli 8. prosince 2020 v Lize mistrů, kdy hrál Messi ještě za katalánský klub, ale Ronaldo už za Juventus Turín. Plánovaná exhibice by s největší pravděpodobností měla být posledním vzájemným duelem obou velikánů, byť neoficiálním.

První soutěžní duel za an-Nasr by měl 37letý Ronaldo odehrát 22. ledna proti Ittifáku. Úvodní dva zápasy v Saúdské Arábii musel pětinásobný držitel Zlatého míče vynechat kvůli disciplinárnímu trestu, který dostal na podzim za to, že ještě v dresu Manchesteru United zničil mobil a pohmoždil ruku mladému fanouškovi Evertonu.

Tagy:
Saúdská Arábie FC Barcelona Lionel Messi Cristiano Ronaldo Real Madrid trenér Rijád fotbal sport Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain FC Primera División Cristiano Ronaldo Lionel Messi Al Hilal an-Nasr Rudi Garcia