Zvrat v případu zmizelé Maddie. Hlavní podezřelý by mohl být brzy propuštěn, šokovala média

Christian Brückner, hlavní podezřelý v případu zmizelé Madeleine McCannové, byl v úterý v Německu zproštěn obvinění z několika sexuálních trestných činů nesouvisejících s tímto případem. Verdikt může vést k jeho propuštění z vězení již v roce 2025, upozorňuje deník Daily Mail.

Sedmačtyřicetiletý Christian Brückner, který si momentálně odpykává sedmiletý trest za znásilnění americké důchodkyně Diany Menkesové v portugalském letovisku Algarve v roce 2005, byl postaven před soud kvůli dalším pěti obviněním. Žalobci požadovali, aby byl Brückner uvězněn na 15 let, uvedl deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Podezřelý z únosu malé Maddie promluvil. Ve vězení se „chlubil“ detaily svých činů

Jeho právník Friedrich Fülscher však během soudního procesu poukázal na nedostatek důkazů a nevěrohodné svědky. Naznačil, že jeho klient nemusel být obviněn, kdyby nebyl podezřelý i v případu pohřešované McCannové.

Soud souhlasil s argumentem Fülschera a shledal jeho klienta nevinným ve všech bodech obžaloby, uvedlo zpravodajství ITV.

Brückner by tak mohl být podmíněně propuštěn již v příštím roce. Tento vývoj by mohl zásadně ovlivnit další postup vyšetřování případu britské Madeleine, která před 19 lety zmizela během dovolené v portugalském letovisku Praia da Luz. Přestože německé úřady tvrdí, že mají důkazy, které Brücknera spojují s tímto případem, zatím proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rodina měla na Slovensku usilovat o život afghánské pornoherečky. Přišel obrat v kauze?

Tagy:
Německo obvinění krimi Madeleine McCannová Christian Brueckner vražda pedofilie soud