Agresivní pacient v Ústí zdemoloval recepci psychiatrie. Vytočilo ho, že nesměl na vycházku

Masarykova nemocnice Ústí nad Labem

Jako kůlnička na dříví vypadala po řádění pacienta recepce psychiatrického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Mladého muže prý rozzuřilo to, že ho zdravotníci nechtěli pustit na vycházku. Rozhodl se tak dostat ven za každou cenu. Zklidnil se až ve chvíli, kdy na místo dorazili strážníci. Ti prý do areálu nemocničního zařízení vyrážejí minimálně dvakrát za týden.

Na linku městských strážníků zavolala zdravotní sestra ihned poté, co začal mladík s demolicí všeho, co mu přišlo pod ruku. Její vystrašený hlas byl zcela na místě. Recepce totiž po několika minutách řádění pacienta vypadala, jako by se jí prohnala vichřice.

K TÉMATU: Vražda na ubytovně v Ústí nad Labem. Podezřelého policisté zadrželi, zbraň hledají

„Nejdříve vyskočil na televizi, serval ji a pak rozmydlil úplně všechno, co mohl. Stůl byl najednou v oknu, oddělení úplně celé zdemolované,“ popsala pro redakci Krimi zpráv vrchní sestra Simona Schallerová. Když přijeli strážníci na místo, čekali na ně před budovou zdravotníci, kteří se agresivního muže báli.

„Lidé v takovém stavu mají hroznou sílu. Sestřičky i doktorka měly strach, takže raději utekly,“ ozřejmila Schallerová. Když ale dovnitř vešla hlídka městské policie, jako by se z agresivního pacienta stal rázem krotký beránek. „Po spatření hlídky, zřejmě znalý zákonů, si lehl na zem, dal si ruce za záda a čekal na spoutání,“ uvedl pro redakci Krimi zpráv zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem Jan Novotný.

Strážníci vyjíždějí do nemocnice často

Důvodem, proč mladý muž rozmlátil část psychiatrického oddělení, bylo prý to, že ho zdravotníci nechtěli pustit na vycházku. „V jeho stavu to rozhodně nebylo možné. Odpověděl, že nám ukáže, a začal nám vyhrožovat, že tu vše zlikviduje,“ vysvětlila vrchní sestra s tím, že s pacientem nebyly v minulosti žádné problémy.

Kvůli jeho řádění musela být jednotka intenzivní péče psychiatrické kliniky dokonce týden zavřená.

Takový útok bohužel není ničím neojedinělým. Městská policie do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem jezdí vypomáhat zdravotníkům poměrně pravidelně. „Stává se nám velmi často, dá se říct každý týden minimálně dvakrát, že musíme zasahovat na emergency či na detoxu,“ vysvětlil Novotný. Ostrahu nemocnice dokonce strážníci cvičí, aby zdravotníkům dokázala v podobných situacích pomoci ještě před příjezdem státních nebo městských policistů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dům hrůzy v Klášterci: Hyenismus, říká zoufalá Pavla. Byt změnila na pevnost, i tak ji vykradli

Tagy: