Brutální loupežné přepadení: Útočník surově napadl staršího muže. Policie hledá svědky

Policisté hledají důležité svědky incidentu.

Loupež v metru

Pražští kriminalisté řeší brutální loupežné přepadení. V Hloubětíně agresor surově napadl staršího muže. Ten skončil s vážným poraněním v nemocnici. Útočníka už policisté dopadli, teď hledají důležité svědky incidentu.

Samotné napadení, které se odehrálo tuto středu po půl dvanácté v noci, kamery nezachytily. Jasné ale je, že se incident stal poblíž metra Hloubětín přímo na ulici. Agresor tam brutálně napadl staršího muže.

Pachatel si svou oběť vybral čistě náhodně. Staršího muže měl v plánu okrást, když se mu to ale nepodařilo, přistoupil k radikálnějšímu řešení. Vytáhl ostrý předmět a staršího muže těžce zranil. Ten podle informací Krimi zpráv ještě zvládl dojít do jednoho z místních podniků, kde požádal pomoc.

„Na tísňovou linku 155 zavolali svědci události. Spolu se záchranáři vyjel také lékař. Do péče jsme převzali 57letého muže. Ten utrpěl velmi vážná poranění v oblasti břicha a hrudníku,“ uvedla policejní mluvčí Jana Poštová.

Pachatele už policisté dopadli. Ve vestibulu metra byl útočník ale ještě se dvěma dalšími muži. A právě s nimi by potřebovali policisté nutně mluvit. „V souvislosti s vyšetřováním tohoto případu žádají krajští kriminalisté o spolupráci širokou veřejnost. Na kamerových záznamech je agresor zachycen se dvěma velmi významnými svědky, kteří by mohli kriminalistům tento případ objasnit,“ sdělil mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Aby případ vyšetřovatelé mohli uzavřít, přivítají i další svědectví. Prosí všechny, kteří se pohybovali v okolí stanice metra Hloubětín a útočníka v červené bundě viděli, aby informaci policistům předali co nejdříve.

Tagy: