Reportérku CNN Prima NEWS rušila v přímém přenosu žena bez roušky. O koho jde?

Adéla Jelínková a Jana Peterková

VIDEO: Odpůrci Romana Prymuly narušili před budovou ministerstva zdravotnictví živý vstup reportérky CNN Prima NEWS

Jana Peterková, známá osobnost českého internetu i mediálního rybníčku. Někdejší reportérka a současná aktivistka plní sociální sítě videy, v nichž olizuje kliky na pozemku nemocnice, konzumuje v metru nápoje a v posledním incidentu komplikuje živé vstupy televizním reportérům před Ministerstvem zdravotnictví. Právě tam bez roušky s megafonem vyjádřila názor v živém vstupu reportérky CNN Prima NEWS.

Reportérka CNN Prima NEWS Adéla Jelínková byla v živém vysílání televize CNN Prima NEWS, když před Ministerstvem zdravotnictví komentovala čekání na tiskovou konferenci Romana Prymuly. V tu chvíli se však na scéně objevila právě Jana Peterková s megafonem a bez roušky. Začala hlasitě zvolávat své názory na prohřešek, kterého se ministr zdravotnictví dopustil. V momentu, kdy k ní přistoupil policista, začala křičet o pomoc.

Ten samý den, tedy v pátek, se objevila i při brífinku premiéra Andreje Babiše v Lánech po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem. I v tomto případě narušovala živý přenos.

Nejde o jediné extempore

Není to tak dlouho, co Peterková natočila video, v němž COVID-19 označila za marketingovou kampaň. Nejedná se ovšem o jediný natočený počin, v dalších diváky přesvědčuje, že vir je prý jen záminka pro skrytí invaze muslimů.

„Nez***víme život dětí na jejich dalších čtyřicet let, co mají před sebou, kvůli tomu, že nějakej senior nebo astmatik by mohl umřít,“ zaznělo mimo jiné ve videu, které Peterková pojala jako komentář k trvajícímu uzavření škol a nejisté situaci, která tento rok přetrvává. Spolu s argumenty, že školy nezavřel ani arcinacista Adolf Hitler.

„Chtějí vás vidět krvácet, chtějí vás vidět, jak nemáte na jídlo, chtějí vás vidět, jak jste úplně totálně v p**eli. Vy, vaše firmy, vaše podniky, a oni zatím udělají v Evropě operace, jaké potřebují. Lidi, nebuďte blbí,“ apelovala bývalá reportérka a vyzvala, aby lidé začali číst statistiky. Například srovnala úmrtí na koronavirus s úmrtími na silnicích a dodala, že koronavirus má zatím méně obětí než obyčejná chřipka v Česku za rok.

Kariéru jí údajně zničil vztah s Pitrem

Reportérce s úspěšně rozjetou kariérou neprospěl vztah s miliardářem Tomášem Pitrem. Kvůli muži, který byl odsouzen za podvod, stanula i před soudem. Žena obvinila státního zástupce a někdejšího mluvčího ministerstva spravedlnosti, že od ní chtěli, aby proti Pitrovi křivě svědčila o tom, jak korumpuje policisty, novináře a politiky. Pitra prý měla „dostat do tepláků“.

Nakonec byla v plném rozsahu zproštěna viny. Zaměstnat ji však kvůli tomu nikdo nechtěl. „Dostala jsem nejméně šedesát zamítavých odpovědí od zaměstnavatelů. A vím dobře, že je to proto, že jsem ‚ta od Pitra‘,“ svěřila tehdy webu iDnes.cz.

„Hrozili mi, že když s nimi na tomto plánu nebudu spolupracovat, zveřejní o mně kompromitující materiály. Čekali, že se složím a začnu něco říkat na Pitra,“ tvrdí Peterková.

Tagy:
Adolf Hitler reportérka Andrej Babiš CNN Prima NEWS Roman Prymula přímý přenos koronavirus COVID-19 aktivistka Jana Peterková Tomáš Pitr chirurgická maska Ministerstvo zdravotnictví České republiky Adéla Koudelová