Prymulovo pietní místo u restaurace na Vyšehradě zdobí svíčky i černobílá fotka

Pietní místo ministra zdravotnictví Romana Prymuly na pražském Vyšehradě.

Pietní místo Romana Prymuly na pražském Vyšehradě

V reakci na aktuální kauzu Romana Prymuly se objevily desítky zábavných koláží, které oblétly sociální sítě. A dokonce vzniklo i pietní místo samotného ministra zdravotnictví přímo u restaurace na pražském Vyšehradě, kde se odehrála večerní schůzka bez roušek.

Designer Otakar Dušek se k pietnímu místu na Vyšehradě vyjádřil na svém Facebooku: „Před restaurací Rio's na Vyšehradě vyhasly ve středu v noci poslední zbytky slušnosti. Té slušnosti, kterou jsem vždy ctil a věřil jsem v ni. Proto jsem zde dnes za ni zapálil svíčku. Domnívám se, že je to způsob, jak dát určité skupině lidí najevo, že tohle už je moc! Máte-li podobný názor, můžete se přidat. Myslím, že bude-li tam řada svíček, bude to jako tichý protest dostatečně vypovídající.“

Setkání ministra zdravotnictví Romana Prymuly s Jaroslavem Faltýnkem se stalo terčem vtipů na sociálních sítích. Vznikla například falešná recenze Romana Prymuly na navštívenou restauraci Rio's Vyšehrad, kde si ministr pochvaloval příjemnou obsluhu. Sociální sítě také zaplnily nejrůznější koláže a další legrácky.

Vtipné koláže sdílí lidé na sociálních sítích v reakci na incident, kdy Prymula dorazil do luxusního podniku Rio’s před desátou večer. V tu dobu přitom nesmí být otevřeno ani výdejní okénko. Kolem půl dvanácté pak vyšel bez nasazené roušky ven a zamířil k přistavené vládní limuzíně. Sezení politiků v restauraci pokračovalo i po Prymulově odjezdu. V restauraci zůstal například šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Babiš donesl Zemanovi návrh na odvolání

Premiér Andrej Babiš (ANO) kvůli této kauze předal prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na Prymulovo odvolání. Prezident však zatím žádný ústavní krok neučinil. „Podle ústavy mám právo navrhnout odvolání pana ministra a prezident to akceptoval tím, že akceptoval schůzku, tak to snad platí,“ řekl po schůzce Babiš. I kdyby měl podle něj prezident jiný názor, měl by přijmout jeho návrh.

Tagy: