Strážníky zasypal sprchou nadávek, pak se rozbrečel. Opilému mladíkovi hrozí pokuta

Muž v Mostu nadával strážníkům.

Muž nadával strážníkům

Jak se rychle vlastní vinou dostat do problémů, si vyzkoušel mladý muž z Mostu. Sám si zastavil hlídku strážníků a začal jí sprostě nadávat. Kuráž mu nejspíš dodával i alkohol. Celý incident zaznamenaly kamery příslušníků zákona.

„Jdu se podívat na ty č*raky, kteří mě pořád mlátí, co tady dělají.“ S těmito slovy přistoupil 28letý muž brzy nad ránem k hlídce strážníků. Vše si přitom natáčel na mobil. „Oni mě mlátí,“ začal mladík. Policisté se ho zeptali, zda myslí je. „Nevím, ale vaši kamarádi mě mlátili. Mlátili mě normálně do držky. Normálně mi dávali ksicht tady na to sklo. A dobíjeli mě jako psa,“ vyprávěl alkoholem posilněný muž.

Když mu strážníci poradili, aby příště hned vše oznámil na policii, začal být jeho slovník ještě peprnější. „Co mně tady vyčítáš, ty v*le. Proto seš pro mě žebrák, ty v*le. Sedni si do auta a odjeď, ty v*le. Fakt na tebe nemám náladu,“ trval na svém mladík. Policisté ho opět upozornili, že to on přišel za nimi. Proč za nimi tedy chodil? „Protože si tě natáčím, ty v*le,“ zněla odpověď.

Já jsem bůh a svědek pravdy

I když strážníci muže několikrát upozornili na to, že by jim nadávat neměl, pokračoval. „Já jsem tady bůh. Úplně bůh. Svědek pravdy a policajti jsou normálně košťata, který porušují práva, kradou mi zbraně a všechno,“ nedal si říct.

Během chvíle pak ale začal vyprávět o jiných agresorech. Jen je strážníkům nedokázal úplně dobře popsat. „Ty mě neochráníš?“ ptal se jich. Na dotaz, před kým ho mají chránit, odvětil, že „před nimi“. „Já ti je nemůžu ukázat, ty v*le. Ty na ně musíš přijít sám. Chápeš to, ty v*le. Blbče,“ pravil mladík.

„Po několika minutách byl strážníky poučen o tom, že bude oznámen na odbor správních činnosti k dalšímu řešení. Jenže ani to muže nezastavilo. Spíše naopak,“ řekl k incidentu ředitel městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Pláč a další nadávky

Muž se nakonec rozbrečel. „Pane T., jste ochoten přestupek vyřešit na místě v příkazním řízení nebo to přestoupíme na magistrát?“ zeptali se stážníci. S nadávkami ale nepřestal. „Jo, dej to do správního. To je d*bil,“ chrlil další sprostá slova.

Muži teď ve správním řízení hrozí až 20tisícová pokuta. S podobným jednáním se prý strážníci poslední dobou setkávají poměrně často. Většinou jde prý o lidi, kteří jsou pod vlivem drog nebo alkoholu.

Tagy: