Alžběta II. se překvapivě objevila na veřejnosti. Na soutěži koní rozdávala úsměvy

S upřímným úsměvem na rtech. Královna Alžběta II. si užívala královskou Windsorskou koňskou show.

Královna Alžběta II. se v poslední době na veřejnosti objevovala minimálně. Příčinou byly zejména zdravotní problémy. Hlava britské monarchie proto všechny překvapila, když se zúčastnila koňské show ve Windsoru. Její kůň se navíc stal šampiónem, což královnu velmi potěšilo, a nešetřila tak úsměvy. Britská panovnice je známá svou láskou ke koním, na vyjížďky se vydává i v požehnaném věku 96 let.

Alžběta II. se překvapivě přijela podívat na závod Highland Class 64. Její kůň Balmoral Leia byl vyhlášen vítězem a později i největším šampionem. Královna, která vypadala uvolněně a nešetřila úsměvy, seděla ve vozidle a sledovala účastníky, zatímco si přes otevřené okénko spolujezdce povídala s úředníky z královské Windsorské koňské show a členy svého personálu.

Královna na přehlídkovém ringu poblíž svého sídla na hradě Windsor strávila téměř hodinu. Dlouhou dobu také hovořila s vysloužilou trenérkou dostihových koní Henriette Knightovou.

Šestadevadesátiletá panovnice se na doporučení královských lékařů neochotně vzdala účasti na úterním zahájení nové parlamentní schůze kvůli přetrvávajícím problémům s pohyblivostí. Svou roli přenechala princům Charlesovi a Williamovi.

Panovnice byla naposledy spatřena na veřejnosti 29. března, kdy se spolu se staršími členy královské rodiny a stovkami shromážděných zúčastnila bohoslužby k uctění památky jejího zesnulého manžela, prince Philipa.

Tagy: