ANKETA: Koronavirus je malá zelená potvora a nikdy neskončí. Jak děti vnímají pandemii?

Jiřík ze základní školy v Chlumíně

Jak děti vnímají koronavirus?

Koronavirus je malá zelená potvora, dělá spoustu problémů a nikdy neskončí. Roušku nosíme, protože je covid, a testování šimrá. Děti od šesti do jedenácti let ze základní školy v Chlumíně CNN Prima NEWS popsaly, jak vnímají pandemii koronaviru. Také vysvětlily, co je podle nich očkování, a doporučily vládě, jak se pandemie zbavit.

„Koronavirus je malinká zelená potvora,“ popsala CNN Prima NEWS šestiletá Natálka. Podle desetileté Káti je to vir, který dělá spoustu problémů.

„Jde to dál a dál. Nikdy to neskončí,“ myslí si zase jedenáctiletý Michal. Stejně stará Barča ale upozornila, že když se lidé nechají očkovat, nemají tak těžký průběh nemoci.

Děti také popsaly, jaké příznaky COVID-19 má. Některé jmenovaly kašel, rýmu, ztrátu chuti a čichu, ale i to, že lidé mohou umřít. Někteří žáci přidali i zvracení či průjem. Podle šestiletého Jiříka je nemocným lidem jednoduše „blbě“.

Testování šimrá i bolí

Vláda by podle dětí měla zavést lockdown, aby pandemie skončila. Někteří žáci doporučili dodržovat opatření, jiní očkování.

Testování ve škole pro ně není nic příjemného. Některé děti šimrá, některé dokonce bolí. Jak vnímají očkování nebo roušky? A učí se radši z domova, nebo ve škole?

Na celou anketu mezi dětmi ze základní školy v Chlumíně se podívejte v úvodu článku.

Tagy: