Dojemná slova Kudrowové: Přátele jsem nemohla sledovat, kvůli Matthewovi jsem to překonala

Dlouhá léta se Lisa Kudrowová nemohla přinutit k tomu, aby si pustila seriál Přátelé, ve kterém byla jednou z hlavních hvězd. Nechtěla prý riskovat, že by se jí její herecký výkon nelíbil. V rozhovoru pro deník The Hollywood Reporter však přiznala, že po smrti představitele Chandlera, Matthewa Perryho, se její přístup změnil a teď si ráda prostřednictvím seriálu vzpomínky na svého kolegu a přítele oživí.

Šedesátiletá herečka, která je známá především díky roli svobodomyslné masérky Phoebe Bufetové, již dříve přiznala, že se nikdy nedokázala přimět, aby se podívala na celý sitcom, protože ji její výkon „děsil“. „Upřímně řečeno, nemohla jsem to sledovat, protože mi bylo trapné dívat se na sebe. Ale když to dělám kvůli Matthewovi, je to v pořádku,“ uvedla pro The Hollywood Reporter. „Je to prostě oslava toho, jak byl zábavný, a přesně tak si ho chci pamatovat,“ vysvětlila.

ČTĚTE TAKÉ: Michael Douglas a Catherine Zeta-Jonesová prodávají dům. Podívejte se na luxusní sídlo

Nadšená prý ale není pouze z výkonu Perryho, ale všech herců, kteří s ní v seriálu účinkovali. „Courteney Coxová mě ohromila. Jennifer Anistonová mě ohromila. Matthew je samozřejmě jedinečně zábavný. Nikdo před ním neměl takový komediální rytmus. Matt LeBlanc je k popukání. A David Schwimmer taky. Někdy se dokonce směju tomu, co jsem udělala já,“ rozplývala se.

Přátelé měli premiéru 22. září 1994, kdy je sledovalo 21,5 milionu diváků. Z herců, kteří hráli šest nejlepších přátel žijících v New Yorku, se okamžitě staly světové hvězdy. Seriál se vysílal deset sezón, měl 236 epizod, přičemž minulý měsíc uplynulo dvacet let od jeho finále.

Kudrowová zavzpomínala na dynamiku, která panovala na place. „V podstatě jsme se celý den smáli, až nám tekly slzy. Byli tam samí vtipní lidé, zejména Matthew,“ uvedla.

Smrt představitele Chandlera štáb zdrtila

Celý štáb zdrtila v říjnu loňského roku smrt představitele Chandlera Binga, jehož tělo bylo nalezeno ve vířivce v jeho domě v Los Angeles. Bylo mu 54 let.

Pozdější toxikologická zpráva potvrdila, že zemřel na akutní účinky ketaminu. Ke smrti slavného herce přispěla také ischemická srdeční choroba a účinky buprenorfinu, který je používán k léčbě poruch způsobených užíváním opioidů. Perry podstupoval infuzní terapii ketaminem. Poslední dostal asi týden a půl před smrtí. Soudní lékař však poznamenal, že poločas rozpadu této látky je pouze tři až čtyři hodiny, takže poslední infuze, kterou dostal v rámci léčby, nemohla být příčinou jeho smrti, připomněl web The Independent.

Soudní lékař vyšetřování úmrtí Perryho uzavřel v prosinci s tím, že se jednalo o nešťastnou náhodu. V květnu však policejní sbor v Los Angeles potvrdil magazínu People zahájení vyšetřování okolností Perryho odchodu, a to v reakci na koronerovu toxikologickou zprávu. Ve středu web TMZ informoval o tom, že v souvislosti s říjnovým úmrtím herce Matthewa Perryho chystá obvinit několik lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Radostná zpráva snowboardistky Evy Adamczykové. Přerušuji kariéru, čekáme miminko, sdělila

Tagy:
smrt vzpomínky seriál komedie herec Matthew Perry Lisa Kudrowová zábava kultura Showtime Přátelé