CNN Prima News Lifestyle Komerční sdělení

Atraktivní produkt a finance na jednom místě. Borkovec vyjmenoval přednosti Partners Banky

  • Téma: Komerční sdělení
  • Filip Kalčák
  • Komerční sdělení
  • Václav Toman
  • 21. května 2024 15:00
Petr Borkovec byl hostem pořadu Byznys.

Byznys (13)

Klient, který poptává finanční služby, rád zůstane v jednom ekosystému. Když mu banka dá správnou nabídku, nebude nikam odcházet. V pořadu Byznys to řekl Petr Borkovec, spolumajitel skupiny Partners. Ten v rozhovoru popsal přednosti nového produktu společnosti – Partners Banky.

Banky už dávno nemají monopol na finanční služby. Do souboje o klienta totiž promlouvají i společnosti z oblasti fintechu, tedy moderních finančních technologií. Pro banky ale tyto firmy často znamenají zdravou konkurenci, díky které vylepšují své produkty, aby byly stále o krok napřed.

„Podstatná je potřeba klienta, pokud ji dokáže vyřešit někde jinde než v bance, tak ať to udělá. Banky ale mají výsostné postavení, mohou doručit službu mnohem lépe v rámci jedné aplikace, v rámci jednoho ekosystému nebo jednoho poradce. Je to jen o tom, jestli banky chtějí,“ řekl v pořadu Byznys Petr Borkovec, spolumajitel skupiny Partners.

Podle něj totiž bankám nemůže v robustnosti služeb nikdo konkurovat. „Konkurence v podobě fintechu zvedá laťku. Banky ale mají lepší postavení než všechny ostatní subjekty. Protože jsou důvěryhodnější. Klient nechce dobrovolně opouštět jejich ekosystém – on v něm chce zůstat. Být tam, kde je mu to komfortní. Jen mu musí dát banka správnou nabídku,“ doplnil Borkovec.

Jeho skupina Partners nově představila Partners Banku, která je důkazem expanze produktů společnosti.

„Chceme, abychom byli dále vnímáni jako společnost, která poskytuje komplexní službu. Vybudovali jsme pojišťovnu, investiční společnost, která poskytuje služby bez vstupních poplatků, pak jsme se snažili získat licence, které nám umožňují poskytovat naše služby komplexněji,“ zmínil spolumajitel skupiny Partners.

Po bankovní licenci chce ale společnost pokrýt i další finanční sektory, aby mohla klientům nabídnout ještě komplexnější služby.

Jsme extrémně rychlí při přihlášení, při platbách, při notifikacích.

„Po bankovní licenci žádáme o licenci obchodníka s cennými papíry. Služba zůstane stejná, ale budeme ji moci dělat lépe, důvěryhodněji, šířeji. A třeba prostřednictvím bankovní aplikace, která umožňuje řadu věcí řešit přímo v telefonu. Chtěli jsme, aby klient v aplikaci zůstal a my mu tam poskytneme všechny služby,“ vysvětlil Borkovec.

Výhody Partners Banky

Partners Banka zahájila oficiálně provoz v březnu letošního roku. Na jejím vzniku se ale pracovalo roky.

„Nejlepší je Partners Banka pro naše stávající klienty poradenské služby. Všechny produkty mají najednou v aplikaci. Chtěli jsme ale, aby byla banka atraktivní i pro neklienty, které můžeme získat. Využili jsme toho, že jsme stavěli na zelené louce technologický skvost – jsme extrémně rychlí při přihlášení, při platbách, při notifikacích,“ vyjmenoval Borkovec.

Spolumajitel skupiny Partners v rozhovoru také nastínil další vývoj bankovního a finančního sektoru.

„Myslím, že se stírají hranice mezi fintechy a bankami. Už i krypto je regulované. Před deseti lety jsem si myslel, že na jedné straně bude fintech a bude brát byznys bankám. Dnes vím, že se to prolíná a bude se to prolínat dál,“ uzavřel Borkovec.

Tagy:
peníze aplikace investice banky Byznys Petr Borkovec Partners Banka