Teploty se přiblíží tropické třicítce, pak se začne ochlazovat. Pozor na silné bouřky

Zatímco v pondělí dosáhnou teploty i 27 °C, v následujících dnech se bude postupně ochlazovat. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V týdnu do Česka dorazí i déšť a bouřky.

pondělí bude polojasno až oblačno, během dne se objeví ojedinělé přeháňky nebo i bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 23 až 27 °C,“ avizují meteorologové na webu ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ GLOSU: Festival pokrytectví. Chytráci se vysmívají pandemickým dětem, že pro ně není místo

Také v úterý by mělo být polojasno až jasno, na západě a postupně i jinde spíše oblačno až zataženo. Chybět nebudou ani přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty kolem 21 až 25 °C.

Ve středu meteorologové předpovídají oblačno až polojasno, ojediněle také přeháňky. Na severovýchodě by mělo být zpočátku až zataženo a místy se objeví občasný déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C, na západě Čech bude kolem 7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 15 až 19 °C, na jihovýchodě až 21 °C.

Čtvrtek bude převážně polojasný, při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, při zmenšené oblačnosti až k 4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C.

pátek bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti nebudou chybět ojedinělé přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C.

O víkendu by mělo být jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 20 °C, postupně 20 až 24 °C.

Tagy: