Babiš EXKLUZIVNĚ: Chci být zase premiér, povedu ANO do voleb. Čelím i kritice z vlastních řad

Šéf ANO Andrej Babiš rozhovoru pro CNN Prima NEWS

Rozhovor s Andrejem Babišem

Chci být zase premiér. Exkluzivně pro Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS to prohlásil bývalý předseda vlády a staronový šéf hnutí ANO Andrej Babiš. V rozhovoru také prozradil, že svůj politický subjekt povede do letošních senátních a krajských voleb. Babiš v sobotu na celostátním sněmu hnutí obhájil pozici předsedy.

„Byl jsem zvolen předsedou, tudíž jsem lídrem a povedu hnutí do evropských, krajských a sněmovních voleb,“ prohlásil expremiér, který v sobotu podle očekávání obhájil pozici lídra hnutí ANO.

ČTĚTE TAKÉ: Groteska na sněmu hnutí ANO. Juchelka rozproudil vášnivou debatu o svých kilech navíc

Zároveň také potvrdil, že se chce znovu vrátit do Strakovy akademie v pozici předsedy příští vlády. „Chci být premiérem,“ prohlásil.

Proti Babišovu zvolení byl pouze jeden z delegátů. I tak prý ale šéf hnutí podle svých slov od ostatních čelí kritice. „Kritizuje mě hlavně PR tým, ti mají různé připomínky, co se jim líbí a nelíbí. Někteří mě například kritizují za to, jak vystupuji na sociálních sítích, třeba na TikToku,“ sdělil pro CNN Prima NEWS Babiš.

Babiš ve volbě předsedy získal 88 hlasů z 98 možných, jeden byl proti. Vyzývatele na post předsedy neměl. Prvním místopředsedou se taktéž dle očekávání stal šéf stínové vlády hnutí ANO Karel Havlíček, který obdržel 91 hlasů z 98, protikandidáta rovněž neměl.

Řadovými místopředsedy byli zvoleni bývalý ministr životního prostředí Richard Brabec, šéfka poslaneckého klubu ANO a bývalá ministryně financí Alena Schillerová, dřívější předseda Sněmovny Radek Vondráček a poslanec Robert Králíček.

„Chci v hnutí zůstat tak dlouho, jak dlouho mě budete potřebovat. Jsem si ale jistý, že ANO tady bude i po mém odchodu z politiky a bude to nadále nejsilnější politické hnutí v zemi,“ řekl na sněmu Babiš.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Babiš zůstává šéfem hnutí ANO

Tagy: