Babišovo mimořádné oznámení: Mé ženě někdo poslal ostrý náboj v obálce. Rodina má strach

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) čelí výhrůžkám. Jeho ženě Monice měl anonym odeslat v obálce ostrý náboj s urážkami. Babiš to oznámil na mimořádné tiskové konferenci a obvinil z negativní kampaně vládní strany a příznivce Petra Pavla. Ten reagoval odsouzením projevů nenávisti, kampaň je však podle Pavla vyhrocená především kvůli tomu, že expremiér straší voliče. Policie anonymní zásilku prověřuje.

„Dnes ráno mi ochranka předala obálku adresovanou mé ženě Monice, v níž byl ostrý náboj a anonymní vzkaz. Jde o zastrašování prezidentského kandidáta. Okamžitě jsem kontaktoval Policii ČR, která to vyšetřuje. Vnímám to jako výhrůžku rodině. Tomu nejcennějšímu, co mám,“ řekl Andrej Babiš v mimořádném prohlášení.

Vyzval také vládní strany, aby se od negativních příznivců na mítincích distancovaly. A zároveň uvedl, že setkání narušují i příznivci jeho protikandidáta Petra Pavla.

Babiš totiž zmínil atmosféru, která na jeho setkáních panuje. Jeho přítomnost totiž přivolává jak příznivce, tak i odpůrce bývalého premiéra. „Včera mě poprvé na výjezdu doprovodila moje žena Monika. Na vlastní kůži si zkusila, jak nás dav urážel a málem umačkal,“ dodal Babiš. Narážel tím na návštěvu v Libereckém kraji.

„Není normální, že se nás občané bojí podpořit, protože pak čelí sprostým nadávkám a vyhrožováním. Moji podporovatelé a voliči nic takového nedělají,“ řekl Babiš, i když v minulosti jeho příznivci fyzicky napadali odpůrce.

Kandidát na prezidenta Petr Pavel uvedl, že odsuzuje projevy nenávisti a hrozby Babišovi a jeho rodině. Kampaň je ale podle něj vypjatá hlavně kvůli tomu, že Babiš straší voliče.

Středočeská policie potvrdila, že se zabývá oznámením Andreje Babiše o anonymní zásilce. Mluvčí policie pro ČTK řekla, že znalec prověří předmět, který vypadá jako náboj.

Oba kandidáti, kteří postoupili do druhého kola volby, se utkají v televizní debatě na CNN Prima NEWS již ve středu 25. ledna večer. Svoji účast potvrdil jak Petr Pavel, tak Andrej Babiš.

Tagy: