Babiš: Nemám pocit, že bych dělal něco špatně. Postupuji podle svého nejlepšího svědomí

Andrej Babiš

Co bude od středy jinak

Premiér Andrej Babiš (ANO) si není vědom jakéhokoliv svého pochybení. I když Česká republika patří z hlediska koronavirové pandemie mezi jedny z nejhorších zemí, premiér opakuje, že postupoval podle svého nejlepšího svědomí a žádnou chybu neudělal.

„Děláme maximum. Postupoval jsem podle nejlepšího svědomí a vědomí a podle doporučení expertů a epidemiologů. Svědomí mám čisté,“ prohlásil na pondělní tiskové konferenci premiér. V létě říkal, že za všechna opatření nese odpovědnost právě on.

„Můžeme říkat, že máme tisíc mrtvých. V České republice to je průměr za tři dny. Nechci to podceňovat, každý život je cenný. Děláme maximum, abychom to zvládli. Uvidíme, jak to celkově dopadne. Musíme hodnotit všechny aspekty. Můžu ubezpečit, že jsme vždy postupovali v zájmu našich občanů,“ řekl Babiš.

Angažuji se od rána do večera, říká premiér

Zopakoval, že se vždy snažil dělat maximum. „Nejsem epidemiolog, máme odborníky. Nemyslím si, že bych byl nepokorný. Nevím, jaké chyby se staly. Nevím, kde je nějaký zásadní problém,“ dodal premiér. Mluví prý s opozicí i s hejtmany a vnímá všechny podněty.

„Nemám pocit, že bych pochybil. Angažuji se v tom od rána do večera. Nemám pocit, že bych dělal něco špatně,“ řekl Babiš.

Byl to přitom právě Babiš, kdo ke konci léta rozhodl, že se protiepidemická opatření, která chystal tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), zmírní.

Tagy: