Babiš o ANO na sociálních sítích: Alenka mě dohání, Karel také. Ostatní mají ještě rezervy

Andrej Babiš v Havraníkách na Znojemsku

ANO naplno v kampani

Krajští lídři ANO mají ještě velké rezervy na sociálních sítích. Během tiskové konference k zahájení ostré fáze kampaně do krajských voleb to řekl šéf ANO Andrej Babiš s tím, že on, Alena Schillerová a Karel Havlíček mají v tomto ohledu velký náskok. „Já jsem stále první, Alenka mě už dohání a Karel také. Pak je tam velký odstup u ostatních,“ připustil expremiér. I přes částečnou kritiku Babiš jasně řekl, že krajské lídry ANO považuje za skvělé kandidáty.

„Vrátíme vám, co vám Fialova vláda vzala.“ S tímto sloganem ANO odstartovalo ostrou fázi kampaně do krajských voleb. Netradiční tiskovou konferenci v otevřených prostorách mezi vinicemi v Havraníkách na Znojemsku zahájili první místopředseda hnutí Karel Havlíček a šéfka poslanců ANO Alena Schillerová. Ti postupně představili všech 13 kandidátů ANO na hejtmany.

MOHL BY VÁS ZAJÍMAT KOMENTÁŘ: Poslanci ANO přispěli k tomu, že se z korespondenční volby nestane tikající bomba

Mezi nimi figurují i známé tváře ze Sněmovny, mimo jiné Richard Brabec (Ústecký kraj), Jana Mračková Vildumetzová (Karlovarský kraj), Kamal Farhan (Plzeňský kraj). „Tito lídři nekývnou vládě na každou blbost. Pomáhat lidem je v DNA hnutí ANO. Budou to dělat i naši hejtmani,“ řekla ke kandidátům Schillerová.

Senátní a krajské volby na CNN Prima NEWS

Speciální vysílání k volbám už od začátku září, debaty kandidátů na hejtmany, superdebaty s šéfy politických stran a hnutí i finální výsledky voleb dříve než jinde. Více informací najdete zde:

Podle Babiše je cílem ANO „opět vyhrát volby, zároveň získat pozice ve vedení krajů a začít napravovat škody, které Fialova vláda napáchala“. „Chceme vrátit lidem to, co jim Fialova vláda vzala. Vláda zradila svou zemi. Jde o nejneschopnější vládu v dějinách České republiky. Krajské volby jsou pro nás důležité a zajímavé. Máme jasný program pro všechny, jsme protikorupční hnutí. Chceme naši politiku prosazovat na celostátní úrovni i na úrovni krajů. Jsem přesvědčen, že máme skvělé kandidáty,“ uvedl šéf ANO.

Babiš během tiskové konference čelil otázce novináře, který zmínil, že předseda opozičního hnutí je společně s Havlíčkem a Schillerovou vidět ve veřejném prostoru o poznání více než krajští lídři ANO.

„Máte pravdu, že (my tři) jsme asi nejaktivnější. Ale i paní Vildumetzová a ostatní jsou také aktivní. Je pravda, že mají ještě velké rezervy na sítích. (My tři) máme velký náskok. Já jsem stále první, Alenka mě už dohání a Karel také. Pak je tam velký odstup u ostatních,“ připustil Babiš.

Hnutí ANO vyhrálo krajské volby v roce 2020 v deseti regionech ze třinácti. Hejtmany má ve třech krajích, neboť v několika regionech nedokázalo vytvořit koalici.

Krajské volby se uskuteční ve stejném termínu jako první kolo senátních voleb, tedy 20. a 21. září. Druhé kolo senátních voleb bude následovat o týden později.

Tagy: